Evlilik programları bize uygun değildi soralım bakalım peki bunlar çok mu uygun. Bugün de televizyonda Kanal İstanbul tartışıldı

Evlilik programları bize uygun değildi soralım bakalım peki bunlar çok mu uygun. Bugün de televizyonda Kanal İstanbul tartışıldı
Türk Örf, Adet ve Geleneklerine aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılan evlilik programlarının yerine gelen programlar toplumumuza çok mu uygun? Kocasını yıllarca 28 yaş büyük komşusuyla aldatanı mı ararsın, iki eltinin yufkacıya kaçmasını mı ararsın, kendisini sevgilisiyle yakalayan kocasının bir dünya laf söylemesinden dert yanan eşi mi ararsın ne ararsan var Maşallah! Zannedersem programlar toplumumuza değil de gerçek gündemi değiştirmek isteyenlere çok uygun…

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Bir dönem evlilik programları vardı hatırlar mısınız? Hani Türkiye’de yıllarca Türk Örf, Adet ve Geleneklerine aykırı olmasına rağmen yayınlanmaya devam etmişti. Vatandaşların şikayeti sonrası ise bir süre sonra yayından kaldırılmıştı.

Peki bu programlar yerine hangi programlar geldi dersiniz. “Vatandaşların derdine derman olan” tatlı mı tatlı gündüz kuşağı programları. Peki sormak lazım evlilik programlarında yaşananlar geleneklerimize, adetlerimize tersti de bu programlar çok mu uygun?

Bu programlarda yaşananlar gerçek mi yahu? İnsanın inanası gelmiyor açıkçası. Bizim toplumumuzda bu anlatılanlar gerçekten yaşanıyor mu? Programlarda yaşananlar kurguysa ayrı bir facia ama eğer gerçekse tam bir felaket.

Bu programlar arasındaki en popüler iki programda son yaşanan birkaç örneğe hemen göz atalım!

Geçtiğimiz sene yaz sonunda Esra Erol’un programına katılan Esra Karakuş, eşine çocuğunun 2 yıldır yasak aşk yaşadığı ve kendisinden 28 yaş büyük olan komşusundan olduğunu itiraf etti.

Türkiye günlerce bu olayı konuştu. Bu olaydan sonra yine aynı programda Türkiye iki eltinin yufkacı Muammer’e kaçmasını konuştu. İki elti canlı yayına bağlanırken dönmeyi düşünmediklerini ifade etti. Eltilerin eşleri ise biz sizi bekleriz diye karşılık verdi.

Yine aynı programda İsmail adlı vatandaş karısını sevgilisi ile konuşurken yakaladığı söyledi. Bu sözler üzerine kadın, kocasının onu sevgilisiyle yakaladığı için bir dünya laf ettiğini ifade etti.

Aynı kanalda yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yaşananlar belirledi. Programda 61 yaşındaki Fidan Arslan''nın eltisi Pınar''ın cinsel organının fotoğrafını çekip tehdit ettiği iddia edildi.

Bugün ise bambaşka bir gelişmeyle güne uyandık. Kocasının hediye olarak aldığı 7 bin liralık robot süpürgeyi alarak sevgilisi Sedat’a kaçan Asuman ile kocası Murat’ın yüzleşmesi.

Programlarda yaşananlar gerçek mi değil mi bilemem ancak tek bildiğim bir konu var ki oda şu:

Program adı ne olursa olsun işlenen konular gerçek ya da kurgu olsun, ülkenin gerçek gündemini saptırmak için birebir olan bu programlara her dönem ihtiyaç duyulacağa benziyor.

İlgili Haberler