Evren Devrim Zelyut ve Abdüllatif Şener ekonomide kötü haberi verdi. Hızla artacak

Evren Devrim Zelyut ve Abdüllatif Şener ekonomide kötü haberi verdi. Hızla artacak
Dün açıklanan enflasyon verilerini CHP Ekonomi Masası TV’de Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut'a yorumlayan CHP Konya milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın yaptığı yanlışların doları yükselttiğini bunun da enflasyon oluşturduğunu belirterek; sadece TÜFE’nin değil ÜFE’nin de arttığını aradaki makasın artıyor olmasının gelecekte de enflasyonun hızlı artacağının işareti olduğunu söyledi...

Evren Devrim Zelyut ve Abdüllatif Şener ekonomide kötü haberi verdi. Hızla artacak

3 Mart günü açıklanan enflasyon verilerine dair yorumlar gelmeye devam ediyor.

"EKONOMİYİ DÜZELTEMİYOR, TUİK''DEKİ YETKİLİLERİ DEĞİŞTİRİYOR"

CHP Ekonomi Masası TV’de Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut''a konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, ‘TUİK sürekli deprem yaşıyor. Bir bakıyorsunuz genel müdür değişiyor, hükümet istediği rakamlara ulaşamayınca, ekonomiyi düzeltemiyor, ama TUİK’deki yetkilileri değiştiriyor’ dedi.

"GIDA ENFLASYONUNDA KORKUNÇ BİR YANGIN VAR"

Şener, bu resmi rakamların bile dünyanın en yüksek rakamlarından birisi olduğunu söyleyerek özellikle gıda enflasyonunda korkunç bir yangının olduğunu belirtti. İthalata dayalı bir üretim politikasının enflasyonu artıracağını, üreticilere destek olmayan, günü geçiştirmeye yönelik politikaların üretimde maliyetleri düşürmediğini vurguladı.

Tarımda bile girdilerin dışarıdan geldiğini söyleyen Şener, AKP iktidarı öncesinde Türkiye’deki beş gübre fabrikasının çiftçilerin ihtiyaçlarının yüzde doksanını karşıladığını ancak bunların satılmasıyla ithalata bağlı kalındığını belirtti.

"ENFLASYONDA ARTIŞ SÜRECEK"

Yapılan yanlışların doları yükselttiğini bunun da enflasyon oluşturduğunu söyleyen Şener, sadece TÜFE’nin değil ÜFE’nin de arttığını söyleyerek, aradaki makasın artıyor olmasının gelecekte de enflasyonun hızlı artacağının işareti olduğunu da ekledi.

Şener, hükümetin sadece kısa vadeli değil yaptıkları yanlışlarla uzun vadeli dengelerini de bozduğunu belirtti. Dünyadan, 10 milyon işsizden habersiz bir hükümetle karşı karşıya olduğumuzu da söyledi.