Facebook bombayı patlattı. Nesneleri düşünce gücüyle yönetmek için bir cihaz tanıttı. Müthiş bir şey beyin sinyallerini okuyarak çalışıyor

Facebook bombayı patlattı. Nesneleri düşünce gücüyle yönetmek için bir cihaz tanıttı. Müthiş bir şey beyin sinyallerini okuyarak çalışıyor
Facebook geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tanıtım videosu ile geleceğe ışık tuttu. Facebook tarafından henüz prototip olarak geliştirilen bu yeni teknoloji ile düşünce gücüyle etrafımızdaki nesneleri kontrol edebilecek, mesela sanal bir klavye üzerinden yazı yazabileceğiz.

Yatırım konusunda artırılmış gerçeklik üzerine yoğunlaşan Facebook, Oculus firması üzerinden VR alanında girişimde bulunmuştu.

Facebook’un yayınladığı son videoda ise elektromiyografi yönetimini kullanan bilekliklerle artırılmış gerçeklik ve ev teknolojilerinin buluşmasıyla insan hayatını kolaylaştıran bir teknolojiye yer veriliyor.

Teknoloji temel olarak bileklikler üzerinden sinirsel sinyalleri algılıyor ve bunları sanal ortama entegre edebiliyor. Kişiler bu sayede ev aletleri ya da klavye gibi araçları gerçekte ellerindeymiş gibi kontrol edebiliyor.

Halen prototip aşamasında olan teknoloji Facebook artık beyin sinyallerine kadar algılama yapabildiği için sanal ile gerçeği ileride hiç olmadığı kadar bir araya getirmeyi hedefliyor.

FRL Nöromotor Arayüzler Direktörü, "Nöral arayüzlerle yapmaya çalıştığımız şey, çevresel sinir sisteminin çıktısını kullanarak makineyi doğrudan kontrol etmenize izin vermektir - özellikle beyninizin dışındaki sinirleri ve elinizi ve parmak kaslarınızı hareketlendirir." diyor.

Çevremizdeki dijital dünyayla nasıl etkileşimde bulunacağımıza ve kontrol ettiğimize gelince, önümüzdeki 10 yıl kadar - belki daha erken?