Hesapları kapatmadan çıktılar: Facebook sahte hesaplardan gelir elde etti

Hesapları kapatmadan çıktılar: Facebook sahte hesaplardan gelir elde etti
Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook için yeni bir iddia ortaya atıldı. 2018-2022 yılları arasında kendisine sahte hesap açıp bir süre kullandıktan sonra boş bırakılan sahte hesapları kapatarak, iade edilmeyen reklam paralarından 30 milyon dolardan fazla gelir elde etti.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; Ünlü teknoloji dergisi Wired, Amerikalı sosyal medya şirketi 2018-2022 yılları arasında kapattığı sahte hesapların iade edilmeyen reklam paralarından 30 milyon dolardan fazla (tam olarak 30,3 milyon dolar) gelir elde etmiş.

Aslında süreç son derece basit bir şekilde ilerledi. Bir kişi açtığı sahte hesabın kısa süre içerisinde daha çok bilinir hale gelmesini istediği için Facebook reklamları kullanmaya başlar. Buraya belli bir kredi yükleyen sahte profil sahibi, henüz amacına ulaşamadan Facebook tarafından tespit edildi sistemden çıkarıldı. Ancak normal şartlar altında hizmeti verilmeyen ödemenin geri iadesi gerekirken, Facebook bu konuda üç maymunu oynadı.

İlgili Haberler