Fahrettin Yokuş: 'Kurtuluş; güçlendirilmiş parlamenter sistemde'

Fahrettin Yokuş: 'Kurtuluş; güçlendirilmiş parlamenter sistemde'
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş; AKP iktidarının ömrünü tamamladığını söyledi.

FATİH ERBOZ / YENİÇAĞ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş; AKP iktidarının ömrünü tamamladığını söyledi. İçeride ve dışarıda yaşanan sorunların temelinde;  AKP yönetiminin beceriksizliği ve iş bilmezliğinin olduğunu savunan Fahrettin Yokuş, "AKP'li arkadaşlar da durumun farkında. Başkanlık sistemiyle sorunu çözeceğini sanan AKP yönetimi, yolun sonuna geldi. TBMM; bir buçuk yılda 75 yasal düzenleme yapıyor, Cumhurbaşkanı ise 45 kararname yayınlıyor, bu 45 kararnamenin de 31'i bir süre sonra değiştiriliyor. Türkiye'nin kurtuluşu; güçlendirilmiş parlamenter sistem" dedi.
AKP'li  milletvekillerinin  durumun farkında olduğunu, ancak, çözüm üretemedikleri için çok gergin olduğunu belirten Fahrettin Yokuş, "İşsizliğin, ekonomik sıkıntıların, Türkiye'nin iyi yönetilemediğini  kendileri de biliyor. Yeni sistemle beraber; yönetim kabiliyetinin tek kişinin eline geçtiğinin farkındalar. Yani; devlet, ortak akıl ve deneyimle yönetilemiyor. Muhalefet, sıkıntıları anlattıkça, sayısal gücünün ardına sığınıyorlar. Eleştirilere tahammül edemiyorlar. Bu da hata yapılmasına yol açıyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor." diye konuştu
Toplumun patlama noktasına geldiğini ifade eden Fahrettin Yokuş, "Siyâsî iktidar, yaşanan sorunlara çözüm aramak yerine, sadece muhalefeti etkisiz hale getirip susturmak istiyor. (Deprem, FETÖ, işsizlik konularında araştırma komisyonu kurulsun, çare önerelim) istedik. Hiç birine evet demiyorlar.  Meselâ; Kızılay. Bu kurum kan kaybediyor, yeniden itibarlı hale getirelim istedik. Vatandaşlar da bir şeylerin ters gittiğini görüyor. Toplumun gerçek sorunlarını tartışmak yerine, toz pembe bir Türkiye göstermek istiyorlar, yaşananlardan anladığımız bu" diye konuştu.