Faik Öztrak: "İstanbul seçimleri için Türkiye'yi feda etmeye hazır"

Faik Öztrak: "İstanbul seçimleri için Türkiye'yi feda etmeye hazır"
Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerle ilgili olarak, "En büyük telaş İstanbul seçimleri. İstanbul seçimleri için gerekirse Türkiye'yi feda etmeye hazır" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ankara'da linç girişimine ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

"Özür dileyeceğinize neredeyse bunun sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu diyeceksiniz. İnsaf!" diyen Öztrak, "Bu sözler unutulmayacaktır. Göreceksiniz günü geldiğinde bu sözlerin sahipleri utanacak, aldatıldık, kandırıldık diyeceklerdir" diye konuştu.

Erdoğan'ın kızgın demiri soğutma çağrısına da değinen Öztrak, "Hem kızgın demiri soğutmaktan bahsedeceksiniz hem de o demiri elinizde tutmaya devam edeceksiniz. Unutmasınlar ki kızgın demir en çok onu elinde tutanı yakar" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Adeta meşruiyet kazandırmaya çalıştı. Bu sözler unutulmayacaktır. Göreceksiniz günü geldiğinde bu sözlerin sahipleri utanacak, aldatıldık, kandırıldık diyeceklerdir. Linç hukuktan ve demokrasiden sapmadır. Bu ülkede her önüne gelen kendi meşretince birilerine ceza kesmeye çalışırsa bu ülkenin hali ne olur. Biz hükümet yetkilileri orada yoktur demedik,i devletin yetkilileri orada olmasına rağmen devlet 1,5 saat ortadan kayboldu dedik. Hem kızgın demiri soğutmaktan bahsedeceksiniz hem de o demiri elinizde tutmaya devam edeceksiniz. Unutmasınlar ki kızgın demir en çok onu elinde tutanı yakar"

"Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başındakini yıllarca uyardık. Arkalarından ne istediniz de vermedik diye ağladılar. Komutanlarımız zindanlarca yaşamlarını yitirdiler. Milli ordumuz darmaduman oldu onlar seyrettiler. Darbe yapacak güce erişmelerine göz yumdular. Yüzlerce insanımız bu yaptıklarından dolayı şehit oldu. Allah'tan ve milletten af dileyip bu işin içinden çıkmaya çalıştılar. PKK konusunda da defalarca uyardık."

"35 milyar dolardan fazla parayı sadece Suriye'den gelenleri ağırlamakla harcadık. Bu millet inanın yaptığı hataların bedelini kanıyla canıyla ödüyor. Ama hiç çekinmeden CHP'ye 10 parmaklarındaki 10 karayı sürmeye çalışıyorlar ama kendilerini görmüyorlar. Bu çamurlar bizim üzerimizde durmaz akar gider ama sizler bu üzerinizdeki lekelerden zor durursunuz. Bundan sonra kimler teröristlerle iş birliği yapıyorsa suç duyurusunda bulunacağız. Yarın bir gün yine kalkıp Allah ve millet beni affetsin demek bu işi çözmez. Tek sorumlu sizsiniz ve ana muhalefet partisinin genel başkanını başkentin ortasında bir linç girişiminden koruyamadınız. Özür dileyeceğinize neredeyse bunun sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu diyeceksiniz. İnsaf! Bir diğer husus Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başı İstanbul'daki seçim sonuçlarını ve Türkiye'deki seçim  sonuçlarını içine sindirememiş. Diyor ki 31 Mart'ta yapılan seçimlerde aldığımız oy mahalli iradeler seçimlerinde aldığımız en büyük oydur diyor. Ben diyorum danışmanlarına emir versin 2014'teki seçimlerine baksınlar. En büyük telaş İstanbul seçimleri. İstanbul seçimleri için gerekirse Türkiye'yi feda etmeye hazır. Sandıktan çıkan milletin iradesi bellidir"

"Ekrem İmamoğlu'nun seçimiyle ilgili şaibe var diyor. Buna kargalar bile güler. Övündüğü belediye başkanlarında da aynı sandık kurulları var. Artık yeter. YSK hakimleri üzerinde kurdukları bu ağır baskıdan vazgeçsinler. Gölge etmesinler. YSK hakimlerini bir hukuk cinayetine zorlamaktan vazgeçsinler."

İlgili Haberler