Fatih Portakal canlı yayında duyurdu 'Asgari ücrete ara zam geliyor'

Fatih Portakal canlı yayında duyurdu 'Asgari ücrete ara zam geliyor'
Fatih Portakal canlı yayında milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran haberi verdi. Portakal asgari ücrete ara zam geleceğini iddia etti.

Enflasyonla mücadele süreci devam ederken, 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair alınan kararlar, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen sene yaptığı açıklamada, 2024 yılında asgari ücrete tek bir zam yapılacağını belirtmişti. Ancak, gazeteci Fatih Portakal, bir canlı yayın sırasında asgari ücretle ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR

Asgari ücrete yapılan yeni yıl zammının ardından "İkinci bir ara zam olacak mı?" sorusu gündeme gelmişti. Hükümet yetkilileri, ikinci bir zamın olmayacağını açıklamışlardı. Ancak, Fatih Portakal'ın canlı yayındaki iddiası dikkat çekiciydi. Portakal, "Seçimi almak için bütün tuşlara basan bir Erdoğan var. O yüzden önümüzdeki günlerde asgari ücret müjdesi verebilir." şeklinde konuştu.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ERDOĞAN MÜJDEYİ VEREBİLİR"

Portakal açıklamasında şunları ifade etti:

"Hani Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya ekonomi olarak büyüdük diye bu ekonomi kime büyüyor? Kimin için büyüyor? Bu ekonominin büyüklüğünden ülkenin geneli faydalanıyor mu yoksa bundan ufak bir oligarşik düzen mi faydalanıyor.”

“Emekliye kapı kapandı, asgari ücrete ama ikinci bir düzenleme Haziran'da olabilir. Onu ben bekliyorum.”

“Seçimi almak için bütün tuşlara basan bir Erdoğan var. O yüzden önümüzdeki günlerde asgari ücret müjdesi verebilir."

MİLYONLAR HEYECANLANDI

Geçen yıl 21 Kasım'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz." şeklinde bir açıklama yapmıştı. Ancak, bu açıklamaların ardından gelen tartışmalar ve Portakal'ın iddiası, milyonlarca vatandaşI heyecanlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.