Kocaeli şehidini tekbirlerle uğurladı

Kocaeli şehidini tekbirlerle uğurladı
Yüksekova’daki hain saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Törende fenalaşan anne Şaziye Yavaş hastaneye kaldırıldı. 

 

Kocaeli şehidini tekbirlerle uğurladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 Kasım 2015 Salı günü PKK’lı teröristlerce askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda ağır yaralanan ve Ankara’ya sevk edilerek tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde (GATA) doktorların tüm çabalarına rağmen önceki gün şehit düşen polis memuru Mustafa Yavaş dün memleketi Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Eskişehir Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nden geçici görevle Hakkari’nin Yüksekova ilçesine giden evli ve 3 çocuk babası şehit Yavaş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı GATA’dan alınarak Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’na getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin eşi Ayşe Yavaş, çocukları Ahmet Esat Yavaş, Fatma Esila Yavaş ve Zülal Yavaş, akrabaları, mesai arkadaşları, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende yapılan konuşmaların  ardından şehidin cenazesi son yolculuğuna uğurlanmak üzere askeri bir uçakla memleketi Kocaeli’ne gönderildi. Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’nda uçaktan tören mangasınca alınan şehit Mustafa Yavaş’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Gölcük ilçesine gönderildi. Şehit Yavaş için Gölcük’ün Hisareyn Merkez Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Gölcük Denizanaüst Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Mithat Algül, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, bazı milletvekilleriyle diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı. Şehidin babası Ahmet Yavaş, annesi Şaziye Yavaş, eşi Ayşe Yavaş, çocukları Ahmet Esat Yavaş, Esilay Yavaş ve Zülal Yavaş ile yakınları gözyaşı döktü.

Vali başsağlığı diledi

Şehit annesi Şaziye Yavaş ayakta durmakta güçlük çekince hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Vali Güzeloğlu, şehidin babası Ahmet Yavaş ve yakınlarına başsağlığı diledi. Gölcük Kaymakamı Yazıcı da Ahmet Yavaş’ı teselli etti. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı özel harekât polisleri ve vatandaşların omuzlarında yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Hisareyn Merkez Mezarlığı’na tekbirler eşliğinde taşındı. Mustafa Yavaş’ın cenazesi burada dualar ve gözyaşları arasında defnedildi.