“Moskova’nın desteği pekişecek”

“Moskova’nın desteği pekişecek”
Suriye lideri, Rus uçağının düşürülmesinin Erdoğan’ın niyetini ortaya çıkarırken, Rusya’nın desteğinin de güçlenmesine sebep olacağını belirtti

Uçak krizi bölgedeki dengeleri değiştirdi

“Türkiye suçlu”

Esad, tüm ülkelerin terörü yenme konusuyla ilgili olmadığını belirterek Türkiye, S. Arabistan ve Katar’ı eylemleri nedeniyle bir kez daha suçladı.  

 

“Moskova’nın desteği pekişecek”

Çek TV’sine konuşan Suriye lideri Beşar Esad, Türkiye-Rusya krizi hakkında yorumda bulundu. Esad, Rus uçağının düşürülmesinin Rusya’nın desteğinin güçlenmesine sebep olacağını belirtti. Terörizmi yenmek için ilk adımın terör örgütlerine silah, para ve canlı gücün gönderilmesinin önlenmesi olduğunu söyleyen Esad, tüm ülkelerin terörü yenme konusuyla ilgili olmadığını belirterek Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ı eylemleri nedeniyle bir kez daha suçladı. Batıyı teröristleri dolaylı yollardan destekledikleri için suçlayan Esad şöyle devam etti:  “Teröristleri yenmek istiyorsanız, özellikle Türkiye üzerinden Suudi Arabistan ve Katar’ın desteğiyle onlara silah ve para gönderilmesini engellemeliyiz. Biz onlarla savaşırken, onlar çeşitli ülkelerden ve Batının desteği ile sınırsız silah alıyorlar. Daha doğrusu bazı Batı ülkelerinin desteğiyle. Batı ülkeleri bana olan tavırlarını birçok kez değiştirdi. Bu beni hiçbir şekilde etkilemiyor. Çünkü Batının temsilcilerini kimse ciddiye almıyor. İlk olarak onlar güven yaratmıyorlar, ikincisi, onların herhangi bir fikri yok. ABD ne derse onu yapıyorlar.”  Esad, Suriyelilerin seçimlerde kendisine oy vermemesi halinde devlet başkanlığı görevinden ayrılmaya hazır olduğunu ama savaşın ortasında koltuğu bırakmayacağını vurguladı.