Fatma Girik'in sağlık durumu nasıl?

Fatma Girik'in sağlık durumu nasıl?
Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri olan oyuncu Fatma Girik'ten üzücü haber geldi. Ünlü sanatçı son zamanlarda yaşadığı sağlık sıkıntıları ile gündeme gelmişti. Sosyal medyada Fatma Girik kimdir? Sorusu sosyal medyada çok merak ediliyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde düştüğü belirtilen ünlü oyuncu Fatma Girik hastanede tedavi altına alındı. Torba Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Girik, alınan bilgiye göre dengesini kaybetmesi sonucu evinde düştü. Bakıcılarının haber vermesi üzerine, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Girik, evde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı.

“NAZAR DEĞDİ DİYORLAR”

Boyunluk takıldığı gözlenen ünlü oyuncunun, bir süre müşahede altında tutulacağı belirtildi. Düşmeden önce ellerini yıkadığını ifade eden Girik, yaptığı açıklamada, “Düştüm, çok önemli bir şeyim yok. Ellerimi yüzümü yıkadıktan sonra dönerken bir anda oldu. Herkes, ‘nazar değdi’ diyor” ifadelerini kullandı.

FATMA GİRİK KİMDİR

İstanbul'da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk başrolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

KAZANDIĞI ÖDÜLLER

1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı

1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı

1. Adana altın koza film şenliği, 1969, Büyük Yemin, en iyi kadın oyuncu

1. Adana altın koza film şenliği, 1969, Ezo Gelin, en iyi kadın oyuncu

3. Adana altın koza film şenliği, 1971, Acı, en iyi kadın oyuncu

35. Antalya film şenliği, 1998, Sürtüğün Kızı, yaşam boyu onur ödülü

18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü