Faytoncular İBB'nin aldığı karardan memnun değil

Faytoncular İBB'nin aldığı karardan memnun değil
İBB Meclisi'nde alınan kararla Adalar'daki faytoncuların ailelerinden birer kişiye İBB'de iş verilecek ve her at için 4 bin TL ödenecek. Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, bu karardan tatmin olmadıklarını ancak saygı duyduklarını belirtti.

Ruam hastalığı sebebiyle çok sayıda atın itlaf edilmesi ve İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla 3 ay süreyle fayton kullanımının yasaklamasının ardından konu dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) meclisinde gündeme geldi.

Burada oy birliğiyle, Adalar’daki 277 adet tescilli fayton plakasının İBB tarafından 300 bin TL bedelle, atların ise 4 bin TL karşılığında satın alınmasına karar verildi.

İBB fayton plakaları ve atlar için toplam 90 milyon TL civarında ödeme yapacak.  

Ayrıca fayton sahibi her aileden bir kişiye İBB'de iş verilecek.

Böylelikle Adalar’da ulaşım, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından belirlenecek sayıdaki elektrikli araçla sağlanacak.

"KARAR BİZİ TATMİN ETMESE DE SAYGI DUYACAĞIZ"

Independent Türkçe’ye konuşan Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm partilerin ortak kararı, İBB meclisinde oybirliğiyle geçti. Sonuçta Cumhurbaşkanımızın da, Vali Beyin de İBB Başkanımızın da böyle bir isteği vardı. Saygı duyacağız, yapılacak bir şey yok. Karar açıkçası bizi tatmin etmedi ama tatmin etmese de saygı duyacağız."

Kararın kendilerini neden tatmin etmediği sorusu üzerine Ünal, “Elektrikli araçlarla ulaşımı bizim yapmamızı talep etmiştik. İBB ile yaptığımız toplantılarda hiç para telaffuz etmedik. Ama ulaşımı biz sağlayamayacağız” yanıtını verdi.