Fazıl Say korktu ürke ürke yazdı. Attığı twitte nasıl korkup çekindiğini açıkladı

Fazıl Say korktu ürke ürke yazdı. Attığı twitte nasıl korkup çekindiğini açıkladı
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, TL’nin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesinin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Say, “"Retweet edeceğimiz tweet yok, tweetleri retweetlersek mahkemelik oluruz bu hukuk sisteminde" ifadelerini kullandı.

Attığı twitte nasıl korkup çekindiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Kabine Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını açıkladı. Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından dolar kuru her geçen gün yükselişini sürdürüyor.

Dolar kuru dün gün boyunca Türk Lirası karşısında yükselişini artırarak sürdürdü. Güne 11,41 ile başlayan dolar 13,50 seviyelerini gördü. Dün en düşük 10,95, en yüksek 11,47 seviyelerini gören dolar kuru, günü 11,4061 seviyesinde kapatmıştı. Güne 12,82 ile başlayan Euro kuru da 15,20 lira ile rekor tazeledi.

Bir çok ünlü sosyal medya kullanıcısı da TL''nin dövizdeki bu değer kaybına ilişkin sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. O isimlerden biri de dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’dı.

Say paylaşımda,Türkiye ekonomisinin bu en karanlık gününde, twitter’a bakıyorum, ekonomistleri okuyorum, twitterda “retweet edeceğimiz tweet yok” şu an, ceza yeriz mahkemelik oluruz şu olan tweetleri rt lersek bu hukuk sisteminde!!! Durum bu! Dolar13 - Euro15 Endişe! Kızgınlık! Haksızlık!!!” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

İlgili Haberler