Feghouli’den kadroda yer almamasına sert tepki

Feghouli’den kadroda yer almamasına sert tepki
Galatasaray’ın Cezayirli oyuncusu Feghouli France Football’a verdiği röportajda “Ben 2 ya da 5 dakikalık bir futbolcu değilim. Bunu geçmişte yeterince kanıtladım” dedi.

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Fransızların dünyaca ünlü futbol dergisi France Football'a konuştu. Cim Bom'un yıldızı, bu sezon daha az oynamasıyla ilgili olarak çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Oynamaya ve istikrar kazanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Cezayirli oyuncu “Umuyorum ki hem hocamız hem de tek heyetimizin fikri değişecek ve ben de düzenli olarak ilk 11'de oynama şansı bulacağım. Ben 2 ya da 5 dakikalık bir futbolcu değilim. Bunu geçmişte yeterince kanıtladım. Özellikle de şampiyonlukla tamamladığımız geçen sezon... Oynamaya ve istikrar kazanmaya ihtiyacım var” dedi.

Sözleşmesinin sonuna kadar takımda kalmayı hedeflediğinin altını çizen Feghouli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kulübümün paraya ihtiyacı olup olmadığını bilmiyorum. Zira hem şampiyon olduk hem de Şampiyonlar Ligi'nde oynadık ki bunlar ciddi gelirler sağlıyor. Dolayısıyla bu yönde bir düşüncem yok. Ancak şampiyon olduktan sonra ilk 11'de oynamamaya başlamak şaşırtıcıydı. Zaten pek çok kişi de bu duruma şaşırdı.

Futbolda sportif faktörlerin ötesinde önemli olan pek çok şey var. 3,5 yıllık bir kontratım var sözleşmemin sonuna kadar takımda kalmayı düşünüyorum. Uzun vadede Avrupa kupalarında oynamak ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Premier Lig'den sonra Türkiye'ye gelmeyi bu yüzden kabul ettim. Kulüpte çok mutluyum. İstanbul'daki hayatla da kusursuz bir uyum yakaladım.”

Teknik Direktör Terim ile ilgili açıklamalar yapan Feghouli “Kaybetmeyi sevmiyor. Bu sezon belki biraz daha kötüyüz ama bunun nedeni kadromuzda yaşanan değişiklikler. Yeni isimlerin adaptasyonu da zaman alıyor. Üç günde bir maç oynuyoruz ve dolayısıyla durum, geçtiğimiz yılkinden farklı. Ancak Terim, tecrübeli bir hoca ve umuyorum ki sezon sonunda yeniden şampiyon olacağız. Temel hedefimiz bu. Avrupa'da da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.” şeklinde konuştu

İlgili Haberler