Fenerbahçe eski Beşiktaşlı Marcelo'yu istiyor

Fenerbahçe eski Beşiktaşlı Marcelo'yu istiyor
Başarısız bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe, önüümüzdeki sezona iddialı bir başlangıç yapmak için transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Savunmasını güçlendirmek isteyen sarı lacivertliler 3 isim üzerinde yoğunlaştı.

Tarihinin en kötü sezonunu geride bırakmaya hazırlanan Fenerbahçe, yeni sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla girmek için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ali Koç ve sportif direktör Damien Comolli, teknik direktör Ersun Yanal'la transfer hedeflerini belirlerken takviye yapılacak ilk mevkilerden birisi de defansın göbeği...

Roman Neustadter ile Diego Reyes'i elden çıkaracak olan Kanarya, geleceği belirsizliğini koruyan Martin Skrtel'den ise olumlu haber aldı. Sözleşmesi 30 Haziran itibarıyla sona erecek olan tecrübeli stoperin Fenerbahçe'de kalacağını belirtmesi sonrası transfer hedefleri de netleşti.

Fanatik'te yer alan habere göre sarı-lacivertlilerin bu mevki için oluşturduğu listede ilk sırayı İngiltere Premier Lig'den bu sezon düşen Huddersfield'ın stoperi Zanka var. Asıl adı Mathias Jattah-Njie Jorgensen olan Zanka lakaplı oyuncunun sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor.

1.89 boyundaki Gambiya asıllı Danimarkalı stoper, bu sezon ligde 24 maçta görev alırken 3 gol ve 1 asist üretti. Huddersfield'ın gelecek sezon Championship'te mücadele edecek olmasından dolayı eli güçlü olan sarı-lacivertliler, oyuncuyu ikna etmeleri halinde uygun bir bonservisle bu transferi noktalamayı planlıyor.

Şartlara göre 1 ya da 2 stoper almak isteyen Fenerbahçe'nin diğer hedefi ise Dylan Bronn...

Belçika Ligi ekiplerinden Gent'te forma giyen 1.86'lık stoper, hava toplarındaki hakimiyeti konusunda oldukça iyi. Sarı-lacivertlilerin Tunuslu oyuncunun menajeri ile kurduğu ilk temaslarda olumlu yanıt aldığı belirtilirken kulübüyle masaya oturmaya hazırlanıyor. Sözleşmesi 2021 yılında bitecek olan Bronn'un gelmek için istekli olması bu transferde Kanarya'nın bir avantajı olarak gösteriliyor.

YANAL'IN EN BEĞENDİĞİ İSİM MARCELO

Fenerbahçe'nin stoper konusunda hedefindeki en flaş isim ise Beşiktaş'ın eski stoperi Marcelo Guedes...

Beşiktaş'la üst üste 2 şampiyonluk yaşadıktan sonra Lyon'a 7 milyon Euro bonservisle transfer olan Brezilyalı savunmacı, Ersun Yanal'ın çok beğendiği bir isim. Dün yaptığı sosyal medya paylaşımı kafa karıştırsa da sonrasında takımda kalmaya devam edeceğini açıklayan Marcelo, takımıyla sezon başında sözleşme uzatmaştı. 2021 yılına dek sözleşme bulunan Marcelo için Fenerbahçeli yetkililer, satın alma opsiyonlu kiralama formülü için zemin yoklayacak.