Fenerbahçe ligi üçüncü bitirdi. Galibiyet 90+9’da geldi

Fenerbahçe ligi üçüncü bitirdi. Galibiyet 90+9’da geldi
Süper Lig 42. ve son haftasında Kayserispor'a konuk olan Fenerbahçe, 90+9'da attığı golle mücadeleyi 2-1 kazandı ve sezonu 3. sırada tamamladı. Kayserispor ise, Gençlerbirliği'nin yenilmesiyle ligde kalmayı garantiledi.

Fenerbahçe ligi üçüncü bitirdi. Galibiyet 90+9’da geldi

Süper Lig 42. haftasında Kayserispor’a konuk olan Fenerbahçe, 90+9’da attığı golle 2-1 kazanarak sezonu 3. sırada tamamladı.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Pedro Henrique’nin golüyle 1-0 öne geçen Kayserispor, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. Maçın 58. dakikasında Jose Sosa penaltı atışını gole çeviremezken, 90’da ikinci kez penaltı kazanan Fenerbahçe, Enner Valencia ile skoru 1-1’e getirdi. Maçın son anlarında 90+9’da Serdar Aziz’in attığı golle Fenerbahçe sahadan 2-1’lik galibiyetle tamamladı.

Bu sonuçla 82 puana ulaşan Fenerbahçe, sezonu 3. sırada tamamlarken, 41 puanda kalan Kayserispor, Gençlerbirliği’nin Trabzonspor’a yenilmesiyle kümede kalmayı garantiledi.

İKİ TAKIMIN 11’LERİ:
Kayserispor:
Doğan, Behich, Kolovetsios, Mario Paz, Kvrzic, Attamah, Avramovski, Muhar, Ramazan Civelek, Pedro Henrique, İlhan Parlak.

Fenerbahçe: Altay, Nazım, Serdar, Attila, Caner, Ozan, Sosa, Ferdi, Osayi, Pelkas, Valencia

Maç Sonucu: // Kayserispor - Fenerbahçe : 1-2

İLK YARI

1’ Maç başladı.

5'' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

7'' Enner Valencia, Nehuen Paz''la girdiği tartışma sonrasında topsuz alanda yaptığı temas dolayısıyla sarı kart ile cezalandırılıyor.

8'' Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Pedro Henrique sol kanatta ofsaytta kalıyor.

12'' Sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Zoran Kvrzic uzaklardan şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanıdan dışarı çıkıyor.

18''  GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen İlhan Parlak ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direğe yakın bölgede bu topa hareketlenen Pedro Henrique kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Hes Kablo Kayserispor, Pedro Henrique''nin golü ile skoru 1-0''a taşıyor.

20'' Savunma arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Enner Valencia sol kanatta ofsaytta kalıyor.

23'' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

29'' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Enner Valencia ceza sahasına ortasını yapıyor ancak bu top tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

35'' Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Bright Osayi-Samuel ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa kimse temas edemiyor ve savunma oyuncuları tarafından tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

38'' Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jose Sosa bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

44'' Karlo Muhar, Ozan Tufan''a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

İlk yarı sona erdi...

İKİNCİ YARI

46'' Mücadele başladı .Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ferdi Kadıoğlu çıkıyor ve yerini Papiss Cisse''ye bırakıyor.

52 '' Hızlı gelişen Hes Kablo Kayserispor atağında atılan uzun ara pasına hareketlenen İlhan Parlak ceza sahası içine topla giriyor ve şutunu çekiyor. Bu topu ileri çıkan Altay Bayındır müdahalesyle tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

55'' Penaltı... Sol kanattan kazanılan duran topta Jose Sosa ceza sahası içne ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Serdar Aziz''i İlhan Parlak çekiyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

58'' Penaltı Kaçtı... Jose Sosa kalecinin soluna şutunu gönderiyor ancak bu topa uzanan Doğan Alemdar tokatlayarak kornere gönderiyor.

64'' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncuları kafa ile uzaklaştırmaya çalışıyor. Kısa düşen topu takip eden Dimitris Pelkas ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncusuna çarpıp kornere gidiyor.

67'' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Zoran Kvrzic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topa hareketlenen İlhan Parlak vuruşunu yapıyor. Bu top hemen kalenin yanından dışarı çıkıyor.

75'' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top kimseye temas etmiyor ve diğer kanattan uzaklaştırılıyor.

83'' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu ön direkte savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

90'' GOOOLL!! Penaltı atışı için topun başına geçen Enner Valencia kaleci ile topu farklı köşelere gönderiyor. Fenerbahçe, Enner Valencia''nın penaltı golü ile skoru 1-1''e taşıyor.

90'' Maçın sonuna en az 9 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

90'' GOOOLL!! Fenerbahçe, Serdar Aziz''in golüyle skoru 2-1''e taşıyor.

Maç sona erdi...