Fenerbahçe yeni hocasını buldu! Yardımcısı tanıdık bir isim

Fenerbahçe yeni hocasını buldu! Yardımcısı tanıdık bir isim
Fenerbahçe’de kötü gidişat sonrası Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Yeni hoca arayışlarına giren Sarı Lacivertli yöneticiler, Alman teknik adam Joachim Löw ile bir araya geldi ve prensipte anlaşma sağladı.

Ali Koç anlaşma sağladı

Fenerbahçe’de, teknik direktör Vitor Pereira’nın sözleşmesini feshedildikten sonra yeni hoca arayışları hız kazandı.

Ajansspor’dan Aygün Özipek’in haberine göre; Sarı-Lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç, Joachim Löw ile anlaşma sağladı. Alman ekolüne geçme kararı alan Sarı Lacivertlilerde, Alman çalıştırıcının yardımcılığını ise İsmail Kartal yapacak.

LÖW’E GARANTİ VERİLDİ

Sarı lacivertli takımın eski teknik direktörü Löw ile bir araya gelen Başkan Ali Koç, yaşanan sıkıntıları tek tek anlattı ve takımın tek patronu siz olacaksınız garantisini verdi.

İKİ TAKVİYE İSTEĞİ

Mesut Özil ile sık sık görüşüyorum diyen Löw “Takımın kadrosunun çok iyi olduğunu ama bir iki takviye ile birlikte şampiyonluğa oynayacak takımı yaratacaklarını” belirtti.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Fenerbahçe’nin 3-4-3 sistemi yerine 4-2-3-1 veya 3-1-4-2 sistemine dönmesi gerektiğini belirten Alman teknik adam, özellikle Mesut Özil üzerinden takımın yeniden kurulması gerektiğini belirtti.

İŞTE LÖW''ÜN İSTEKLERİ

- Yıllık 3.5 milyon euro garanti ücret

- 2.5 yıllık sözleşme ve tazminat maddesi

- En az 4 yardımcı getirme garantisi ve yardımcıları için yıllık 1.5 milyon euro ücret

- En az 25 milyon euro transfer bütçesi

- İsmail Kartal’ın yardımcı hoca olarak göreve getirilmesi

- Tesisleri futbol şubesi hariç hiçbir yöneticinin girmemesi

LÖW''ÜN FENERBAHÇE KARİYERİ

Fenerbahçe''de 1988/89 sezonunda teknik direktörlük görevini üstlenen Joachim Löw, sarı lacivertli takımda toplam 38 maça çıktı. Bu maçlarda 24 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet gören Löw''lü Fenerbahçe, 88 gol attı ve kalesinde 34 gol gördü.

Bu sezonda 78 puan toplayan sarı lacivertiler, şampiyonluğu Galatasaray''a kaptırarak sezonu Beşiktaş''ın gerisinde 3. olarak tamamladı.

Joachim Löw 29 Mayıs 1999 tarihinde 4-1 kazandıkları Erzurumspor maçıyla birlikte Fenerbahçe kariyerini noktalamıştı.

İlgili Haberler