Fenerbahçe’de teknik direktör maliyeti dikkat çekti

Fenerbahçe’de teknik direktör maliyeti dikkat çekti
Mali anlamda zor bir dönem geçiren ve transferde dikkatli hareket etmek zorunda kalan Fenerbahçe’de teknik direktör maliyet 5 milyon euroya ulaştı. Bu rakamın yeni gelecek teknik direktör ile birlikte artması bekleniyor.

Fenerbahçe, transferde dikkatli davranmaya çalıştı. Ancak yeni yönetim daha 4. ayında teknik direktörler için 5 milyon euro ödeme yaptı. Yeni gelecek hocayla bu rakam daha da artacak.

Fenerbahçe, mali anlamda zorlu bir dönem geçiriyor. Bu nedenle transferlerde maliyeti düşük isimlere yönelen yönetim, Giuliano ve Josef gibi önemli oyuncuları da satmak zorunda kaldı. Buna rağmen Ali Koç’un 4 aylık başkanlık döneminde şimdiden teknik direktörlere ödenen ücretlerin faturası kabardı. İlk olarak Aykut Kocaman’la yollar ayrıldı ve 1.5 milyon Euro tazminat ödendi. Yeni hoca konusunda Phillip Cocu’da karar kılındı. 48 yaşındaki çalıştırıcının PSV ile olan sözleşmesinin feshi için Hollanda ekibine 1 milyon Euro verildi.

Cocu ise senelik 2.5 milyon Euro’dan imza attı. Ligde sezonun henüz 10. haftası geride kalmasına rağmen Fenerbahçe’ye teknik direktörlerin maliyeti 5 milyon Euro (31.6 milyon TL) oldu. Bu rakama gönderilen antrenörler ile Cocu’nun ekibinin maliyeti dahil değil! Yeni gelecek teknik direktörle birlikte fatura daha da kabaracak. Fenerbahçe, daha ligin ilk yarısı bile bitmeden teknik adam operasyonuna, neredeyse yıldız bir futbolcu kadar ödeme yapmış olacak.

İlgili Haberler