FETÖ raporu verildi denildi ama...

FETÖ raporu verildi denildi ama...
TBMM Komisyonu'nun 2017'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a verdiği FETÖ ile mücadelede kritik öneme sahip raporunun kayıtlarda verilmedi olarak gözüktüğü ortaya çıktı.

15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü hainlerin darbe girişimini araştırmak üzere Meclis araştırma komisyonu kuruldu. 4 Ekim 2016'da çalışmalarına başlayan FETÖ Darbe Komisyonu, üç ay sonra ve ek süre almadan 4 Ocak 2017'de çalışmalarını tamamladı. Komisyon toplam 142 saat süren 22 toplantı yaptı, olayı yaşayan 51 kişiyi dinledi, 141 kişinin bilgisine başvurdu. Komisyon Başkanı AKP’li Reşat Petek 652 sayfalık raporun özetini 26 Mayıs 2017'de açıkladı. 12 Temmuz 2017'de de raporun tümünü, dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sundu.

“IŞIK TUTACAK” DEMİŞTİ

İsmail Kahraman, "Komisyon, mühim ve üzerinde vebal bulunan bir konuyu ele alarak hazırladığı raporla geleceğe büyük bir ışık tutacak" dedi. Raporun teslim edilmesi sürecinde AKP’liler, CHP’yi hedef alan eklemeler yapmış, komisyonun CHP’Li üyeleri de muhalefet şerhini değiştirmek istemişti. Bu talebe olumlu yanıt gelmeyince de rapor Meclis Başkanlığı’na teslim edildiği şekliyle kalmıştı.

SİTEDE DEĞİŞİKLİK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın önceki gün yaptığı "Meclis'in internet sitesine göre bizim komisyon halen çalışmalarını sürdürüyormuş, komisyonun başkanı milletvekili bile seçilemedi ama nasıl oluyorsa komisyon hala çalışıyor" açıklamasının hemen ardından, TBMM internet sitesinde değişiklik yapıldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; sitede "Komisyon çalışmaları sürüyor" ibaresi silinip yerine, "Raporunu vermedi. Hükümsüz" ibaresi yazıldı. Önceki gün yapılan bu değişiklik kafaları da karıştırdı. Çünkü Meclis Başkanlığı'na 33 ay önce teslim edilen rapor için 'hükümsüz' tanımlaması yapıldı.

BAŞKAN "FETÖ'NÜN İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARDIK' DEMİŞTİ

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu 12 Temmuz 2017 tarihinde dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a sundu. Komisyon Başkanı Reşat Petek teslim sırasında yaptığı açıklamada "Tabiri yerindeyse FETÖ'nün ipliğini pazara çıkardık. Uluslararası camiada en doğru ve gerçekçi biçimde 15 Temmuz darbe girişimini aydınlatacak rapor elimizdedir" dedi. Kahraman ise raporun geleceğe ışık tutacağına dikkati çekti.