FETÖ yüzsüzlerine suç duyurusu yağdı

FETÖ yüzsüzlerine suç duyurusu yağdı
AKP'li Özkan'ın İYİ Parti için ''FETÖ'nün kurduğu partidir'' sözleri parti tabanında infial yarattı. Özkan için İYİ Parti teşkilatları yurt genelinde suç duyurusunda bulundu. İstanbul teşkilatının dilekçesinde Özkan'ın geçmişte FETÖ elebaşını öven videolarının linkleri de yer aldı.

AKP Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan''ın Beyaz TV''de katıldığı ''Akılda Kalsın'' programında kullandığı, "İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP''yi dizayn etmeyi başaramayan, FETÖ''nün kurduğu bir partidir" sözlerin İYİ Parti''den tepki yağdı.

İYİ Parti teşkilatları; ülke genelinde AKP''li Özkan hakkında suç duyurunda bulundu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da beraberinde partinin kurmayları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''na giderek AKP''li Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, AKP''li Özkan''ın yıllardır süren bir strateji ile devleti ele geçirmeye çalışan ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle de bunu nihayete erdirmeyi amaçlayan FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirdiğine vurgu yapılarak ''''Genel Başkan Meral Akşener, Başkanlık Divanı, Genel İdare ve Kurucular Kurulu, tüm Parti İl ve İlçe Başkanları, tüm İYİ Parti üyeleri, İYİ Parti''ye oy veren ve vermeyi düşünen tüm seçmenler olmak üzere herkesi, FETÖ Terör Örgütü üyeliği itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir'''' denildi.

FETÖ için ''''Hali hazırda da ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye edilip edilmediği noktasında tereddüt ve kaygıların devam ettiği bir oluşumdur'''' denilen dilekçede, şunlar vurgulandı:

* FETÖ ile ilgili bir isnat sıradan bir yakıştırmanın çok ötesinde TCK 25/1 de tanımlanan, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hatta ''vatan hainliği'' ile eşdeğer bir hakarettir.

* Bu isnat, TCK 267''de tanımlanan ve ağır sonuçları olan iftira suçuna da vücut vermektedir. Buna karşın aşağıda da örneği verileceği gibi, şüphelinin temelsiz suçlamalarına muhatap olanların FETÖ ile ilişiklerinin olmadığı bağımsız Türk yargısı tarafından verilen kararlar ile ortaya konulmuştur.

* Şüphelinin şikayet konusu konuşmasında, İYİ Parti ve teşkilatının FETÖ ile ilişiğine kanıt olarak gösterilen, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki isnatlar üzerine yürütülen soruşturma sonucunda; 31.05.2021 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, Buğra Kavuncu hakkında ''kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.

* Aynı zamanda hukukçu da olan şüpheli, şikayet konusu konuşmasında, itiraza konu edilmemiş olan bağımsız Türk yargısının bu kararını yok saymış ve müfteri Ümit Özdağ''ın, iftira olduğu savcılık kararıyla ortaya konulmuş iddialarını tekrar tekrar gündeme getirilerek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlarına ilişkin kastının varlığını ortaya koymuştur.

* Somut gerçeklere bakıldığında; FETÖ''nün siyasi ayağının araştırılması Meclis''e sunulan 16.05.2019 tarihli ''Meclis Araştırma Önergesi'', bizzat İYİ Parti grubu tarafından verilmiş, bu önerge şüphelinin Grup Başkan Vekili olduğu siyasi parti grubu ve şüpheli tarafından reddedilmiştir. Kaldı ki, şüpheli, bahsetmiş olduğu konuların gerçeklik payının olduğunu samimi bir şekilde düşünüyor olsaydı, anılan önergeye ret yerine kabul oyu vermesi ve Meclis çatısı altındaki bu mücadeleye çok daha önce destek olacağı ya da en azından engel olmayacağı açıktır.

* Şüphelinin, ''İYİ Parti FETÖ tarafından kuruldu'' beyanı somut gerçekler ve kendi siyasal duruşlarıyla çelişmekle kalmamakta, Milleti ayrıştırmak, İYİ Parti camiasını hedef göstererek siyasi ikbal ve çıkar sağlamak amacına hizmet etmektedir.

* Bir diğer yandan şüphelinin, Ümit Özdağ''ın İYİ Parti ve teşkilatını FETÖ ile ilişkilendirdiği (aksi savcılık kararıyla ortaya konmuş) iddiaları itibar edilmesi gereken iddialar ise; aynı şekilde iktidar partisinden ayrılan DEVA ve Gelecek partililerin, eski bakanların, ödül verdikleri eski işadamlarının parti ile yollarının neden ayrıldığı ve sair anlatımlarına da itibar edilmesi, bu anlatımların da ciddi bir kamuoyu denetimine ve hatta yargısal denetime de tabi tutulması zorunludur."

Suç duyurusu metninde AKP''li Özkan''ın daha önceki konuşmalarında, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen''i öven ve ''''Cemaat bir terör örgütü değil'''' dediği videolar ile, Balyoz Davası mağdurlarını yargılayan ve şu an büyük bir çoğunluğu hükümlü veya yurt dışına kaçmış olan FETÖ''cü hakim ve davacıları destekleyen konuşmalarına da yer verildi. Dilekçenin son bölümünde şu ifadeler yer aldı:

''''Bu ''güzelleme'' olarak nitelendirilmesinde tereddüt olmayan konuşmalar karşısında; şüpheliden konuyu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşturması beklenir. Kaldı ki, şüphelinin Grup Başkan Vekili olduğu, AK Parti''nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, 17/25 Aralık süreci ve devamındaki 15 Temmuz darbe girişimine gelen süreç içerisinde; ''Allah''ım ve milletim affetsin'' diyerek halkından özür dileme gereği duyduğu da bir başka gerçektir. Şüphelinin eyleminin hakaret ve iftira suçunu teşkil ettiğinde tereddüt yoktur. Şüpheli, FETÖ konusunda duyarlılığı çok yüksek olan Türk Halkını, kin ve düşmanlığa sevk etme amacına hizmet etmektedir."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 2 Temmuz 2019''daki grup toplantısında yaptığı konuşmada, hakkında 2016 yılında yürütülen FETÖ soruşturması için alına gizlilik kararına sert tepki göstermişti. Kararının kaldırılmasını talep ederek iktidara rest çeken Akşener. şunları söylemişti:

"Yine döndüler dolaştılar, gizemli, gizli kapaklı, fitne fesat soruşturmalardan, medet ummaya başladılar. 2016 yılında bir soruşturma açmışlar. Meral Akşener''in FÖTÖ ile bir bağı var mı yok mu, onu inceliyorlar. Küçük ortağın gönlünü hoş etmek için FETÖ soruşturması açtılar. İfadeye de çağırmadılar, dosyayı rafa kaldırdılar. Üç yıldır bir tek delil, irtibat, iltisak bulamamışlar. 28 Mayıs''ta talimat verdi, dosya raftan indi. Başarısız oldular, çok kızdılar, dolayısıyla İstanbul, Ankara, Adana, Antalya seçimlerinin faturasını bana ve partime kesti. Biz bundan şeref duyarız. Ben bu soruşturmayı Türkiye''de FETÖ ile mücadele denen o ortaoyunu perdesini yıkmak için kendime vesile olarak görüyorum. ''FETÖ''nün siyasi ayağı araştırılsın'' diye verdiğimiz önergeleri reddeden, ben miyim kardeşim? Hodri meydan. ''Siyasi ayak kimmiş'' diye soruyoruz, siz ''Ne ayak'' diyorsunuz. Tek bir şey istiyorum Sayın Erdoğan, kaldır gizlilik kararını, beni ifade vermeye çağırın. Çağırın ki; FETÖ''nün siyasi ayağı kimlermiş anlatayım, her şey araştırılsın. Kim kimin ortağıymış konuşalım, araştırılsın. Kim kimle iş tutmuş konuşalım, araştırılsın. Kim kimin döşeğinde yatmış konuşalım, araştırılsın. Kimler turizm acentesi gibi, her hafta uçak dolusu adamı; bunların inine pazarlık yapmaya, istişare yapmaya göndermiş konuşalım, araştırılsın. Gece ''Babam hocaefendi için namaza kalkıyor'' diyen damat kimmiş konuşalım araştırılsın. Zamanında Meral Akşener''i dinlemediğiniz konuşalım araştırılsın. Hâlâ siyaset yapan ortakların partilerinde çocuklarını FETÖ''nün adamlarına ABD''de okutup paralarını ödetenler kimmiş konuşalım araştırılsın. Yargıyı nasıl, hangi saiklerle FETÖ''ye teslim ettiniz konuşalım araştırılsın. Size 4 yaveri kim verdi 4''ü nasıl FETÖ''cü çıktı konuşalım araştırılsın. Yarın Osman Öcalan''a yaptığınız gibi TRT''yi Pensilvanya''ya göndermenizin önüne geçmek için konuşalım araştırılsın. Bu işten öyle kolay kaçamazsın Sayın Erdoğan. Anadolu''da bir söz vardır. İti öldürene sürdürürler."

İYİ PARTİ''NİN İLK ÖNERGESİ ''FETÖ ARAŞTIRILSIN'' OLMUŞTU

Kurulmasının hemen ardından yapılan 24 Haziran 2018''deki genel seçimlerde Meclis''e girmeyi başaran İYİ Parti''nin ilk önergesi FETÖ ile mücadele üzerini olmuştu. Dönemin İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ve 25 İmilletvekili, 19 Temmuz''da FETÖ''nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Çıray bu doğrultuda Meclis Başkanlığı''na bir önerge sundu. FETÖ''nün siyasi yapılanmasına yönelik bu girişim AKP ve MHP''nin engeline takıldı. İYİ Parti''nin 16 Mayıs 2019''da "Darbe kalkışmasının askeri ayağı Yurtta Sulh Konseyi''nin, siyasi bir taraf ve grupla ilişkilerinin belirlenmesi"ne ilişkin verdiği araştırma önergesi de yine AKP ve MHP''nin oylarıyla reddedildi. Böylece İYİ Parti''nin FETÖ''nün siyasi yapılanmasına yönelik girişimi ikinci kez Cumhur İttifakı ortaklarının engeline takılmış oldu.

''İKTİDAR SİYASİ VE İNSANİ AHLAKTAN YOKSUN DURUMDA''

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, iktidarın siyasi ve insani ahlaktan yoksun olduğunu belirterek "Çok rahatlıkla halka yalan söyleyebiliyorlar bu yalanın üzerinden de maalesef oy devşirmeye çalışıyorlar'''' dedi. AKP''li Özkan''ın Fethullah Gülen''i özen videolarının hala internette dolaştığını hatırlayan Erdem, ''''Hiçbir suretle sözüne itibar edilecek bir kişi değil. Söz de itibar edilecek bir söz değil. O kişilerin konuşmalarını da yandaş medya ve yandaş gazeteciler her gün manşet yapıyorlar. Ahmet Hakan Ümit Özdağ''ı üç kere çıkardı televizyona bangır bangır bağırttı. Buğra Kavuncu FETÖ''cüdür diye. Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Demek ki bunu söyleyen de bunu yayınlayan da tamamen iftiracı müfteri. Biri çıkıp da özür diledi mi? CNN özür diledi mi? Ahmet Hakan özür diledi mi? Ümit Özdağ özür diledi mi? İfitra attığı için biz yanılmışız en azından bunu yayınlatanlar kandık kusura bakmayın . Savcılık da aksini söyledi yanlış bir şey yapmışız diyorlar mı? Hayır yaptıkları suçtur. Hem kişilik haklarına saldıyorlar hem toplumu milleti bölme suçunu işliyorlar düşman yaratıyorlar" ifadelerini kullandı.

''HALKI DÜŞMANLIĞA İTEN BU EYLEMLERE DUR DENİLMELİ

İYİ Parti Muğla İl başkanı Davut Cumhur Akmeşe ve İl Yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 25 kişi Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı''na giderek, AKP''li Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundular. Adliye çıkışı açıklama yapan İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumur Akmeşe; "AKP Denizli milletvekili olan zat bir televizyon programında şahsım dahil tüm İYİ Parti teşkilatlarını, parti üyelerimizi ve hatta partimize oy vermiş tüm seçmenleri kapsar bir şekilde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir. İktidar ve mensuplarının sergiledikleri bu hedef gösterme ve nefret dili, Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil eden eylemler içermekte olup, bağımsız yargının bu nefret diline ve halkı kin ve düşmanlığa iten bu eylemlere bir an evvel dur demesi ve gerekli soruşturmaların başlatılması adına tüm teşkilatlarımızla birlikte belirtilen zat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi. İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı da AKP''li Özkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

FETÖ İLE HER HALTI YİYENLER ŞİMDİ İYİ PARTİ''YE SALDIRIYOR

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de AKP''li Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Partililerle birlikte Edirne Adliyesi''ne gelerek suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, "Cahit Özkan''ın ifadeleri İYİ Partili insanlara yönelik saldırıdır. Kendisinden TCK 125, 216 ve 267 maddeleri gereği; hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından şikayetçi olduk. Biz hala bu ülkede adaletin varlığına inanıyoruz" dedi. Ekrem Demir, ''''İYİ Parti''nin demokrasi ve hukuk mücadelesini engellemek için kurulan her türlü tuzak ve oyunları Genel Başkanımız Meral Akşener''in devlet aklı, feraseti ve tecrübesi ile bozarak bu günlere geldik. Her parti mensubumuz, her platformda söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu dile getirdi ve önce siyasi daha sonra siyasi ve iktisadi ayağının araştırılması için Yüce Meclis''e önerge vermiş bir partidir. FETÖ ile işbirliği yapıp her türlü haltı yiyenler sonra çıkıp pişkin pişkin FETÖ''cülükle başkalarını suçlayacak, yok öyle yağma!"

 

İlgili Haberler