FETÖ'cü eski emniyet müdürüne ters kelepçe. Hücre evinde kıskıvrak yakalandılar

FETÖ'cü eski emniyet müdürüne ters kelepçe. Hücre evinde kıskıvrak yakalandılar
Ankara’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan eski emniyet müdürü Abdullah E. ve akademisyen Gözde Ö, örgüte ait hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı. 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah E.'nin örgüt tarafından sadakati ve bağlılığı en üst seviye olarak kodlandığı ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Operasyonda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

DHA'da yer alan habere göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile ve İstihbarat Şubesinin çalışmaları sonucu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan eski emniyet müdürü Abdullah E. ve akademisyen Gözde Ö gözaltına alındı.

BYLOCK KULLANICISI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranan eski emniyet müdürü Abdullah E'nin yapılan araştırmalar sonucunda ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.Meslekten ihraç edilen Abdullah E.'nin, Etimesgut ilçesinde bulunan, kameralarla donatılan yüksek güvenlikli gaybubet evinde saklandığı tespit edildi.

MESAJLAŞMA PROGRAMI GELİŞTİRDİ

Yapılan araştırmada; şüphelinin yeni bir mesajlaşma programı geliştirerek örgütsel sorumlusuyla irtibat kurduğu, deşifre olmamak için kimseyi kaldığı binaya getirmediği, ailesi ile çok sıkı tedbirler altında buluştuğu ve eve giriş çıkış saatlerini sürekli değiştirdiği de ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilen operasyonda, tanınmamak için de sık sık kılık ve kıyafetini değiştirdiği belirlenen şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

AKADEMİSYENLİK İHRAÇ EDİLDİ

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliğince 'silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçundan aranan ve akademisyenlik görevinden ihraç edilen Gözde Ö.'nün de yakalanması için de çalışma başlattı.

SÜREKLİ KILIK KIYAFET DEĞİŞİMİ YAPIYORDU

ByLock kullanıcısı olan Gözde Ö.'nün, Çankaya ilçesindeki yüksek güvenlikli rezidans dairesini gaybubet evi olarak kullandığı belirlendi. Sürekli kılık, kıyafet ve tarz değiştirdiği tespit edilen şüphelinin, ailesi ile çok sıkı tedbir uygulayarak buluştuğu mecbur kalmadığı sürece dışarı çıkmadığı tespit edildi.

Aylık erzak alışverişi yaparak gündelik olarak ikametinden dışarı çıkmadığı tespit edilen şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.