FETÖ’den alındı, İlim Yayma’ya verildi

FETÖ’den alındı, İlim Yayma’ya verildi
Zonguldak’ta darbe girişiminin ardından FETÖ’nün kapatılan yurdu ve yanındaki arazi İlim Yayma Cemiyeti’ne devredildi. Yurda ise daha önce FETÖ nedeniyle kamu görevinden uzaklaştırılan bir kişinin ‘koordinatör’ olarak atandığı öne sürüldü.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait el konulan yurtlar birer birer iktidara yakın vakıf ve derneklere verilmeye devam ediyor. Bunun son örneği ise Zonguldak’ta yaşandı.

Birgün Gazetesi'nden Mustafa Kömüş'ün haberine göre; FETÖ’ye ait el konulan yurt daha sonra İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edildi. Cemiyet de yurdun ismini 15 Temmuz Erkek Öğrenci Yurdu yaptı. Cemiyet’e aynı zamanda yurdun yanındaki arazi de tahsis edildi. Yurdun yanındaki araziye ilişkin imar değişikliği önerisi Mayıs ayında belediye meclisine geldi. Ancak nisan ayının sonunda kullanım süresi dolduğu için oy birliğiyle reddedildi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin Zonguldak Şube Başkanı olan İbrahim Cansız aynı zamanda AKP Belediye Meclis Üyesi. Ardından Zonguldak Valiliği yurt ve arazi için İlim Yayma Cemiyeti’ne tekrar kullanım hakkı verdi. Bunun üzerine imar değişikliği haziran ayında tekrar belediye meclisine geldi. AKP ve MHP oylarıyla önerge kabul edildi.

Konuyla ilgili CHP’li Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Başkan vekili olan Atınç Kayınova “Bu işlemle yeşil alanları parçalıyorlar. Belediye Başkanı’nın vaadi her yere park yapmaktı ama ilk icraatleri yeşil alanları bölmek oldu” dedi.