FETÖ’nün kumpasları için Orduevi basan AKP’li: AK Parti FETÖ’cülerin giremediği bir partidir

FETÖ’nün kumpasları için Orduevi basan AKP’li: AK Parti FETÖ’cülerin giremediği bir partidir
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir programda FETÖ’nün siyasi ayağı sorusuna "AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği, FETÖ’cülerin ele geçiremediği bir parti olmuştur” cevabını verdi.

Kanal 42 TV’de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Özkan, Erdoğan’ın 2012 yılında Gülen’e yaptığı “Hasret bitsin” çağrısını ve Erdoğan''ın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen''e yönelik “Ne istediler de vermedik” sözlerini hatırlattı.

"Hasret bitip gelseydi, Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’cülere mesafeyi her zaman koymuştur" diyen Özkan, "Cumhurbaşkanımız ne dedi? ‘Ne istedin de vermedik’ dedi. Yahu bugün Türkiye’de kim olursa olsun. İster özel sektör ister STK, dernek, vakıf… ‘Ülke, gençlik ve eğitim için çalışma yapıyoruz’ derse devlet olarak biz bunlara gönül açmak zorundayız. Ne istedin de vermedik? Haa devleti istersen devleti veremeyiz. Çünkü devlet, 85 milyonun devleti. Onun bunun ele geçirdiği devlet olamaz" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, ZATEN FETÖ’CÜLERİN GİREMEDİĞİ BİR YAPI"

Geçmişte, FETÖ''nün Balyoz davasında, Özgür-Der (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği) adına davaya müdahil olan ve kumpasları bağıra bağıra savunan Özkan’ın ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıca "Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir" görüşünü dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği, FETÖ’cülerin ele geçiremediği bir parti olmuştur. Onun için 17/25 Aralık püskürtülmüştür. Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir. 1960’lardan beri damla damla sızarak mevzi kazanan bir terör örgütünden bahsediyoruz. ‘15 Temmuz’dan sonra KHK ile atılan FETÖ’cüleri yeniden göreve getireceğiz’ diyen CHP ‘FETÖ’cülerin bütün dönemlerdeki sızmalarını biz destekledik’ demiş olmuyor mu? CHP, bunların FETÖ’cü olduğunu bile bile ve darbeyi gerçekleştirdiklerini bile bile ‘Biz hükümet olacağız’ diyorlar. Cumhur İttifakı bir eksendir. Bir tarafta FETÖ’nün nüfuz edemediği diğer taraftan da FETÖ’nün dizayn ettiği yapı."

Özkan, asgari ücretle alakalı soruya ise, "Hiç endişe etmeyin. Asgari ücretlilerin hak ettikleri ücret miktarına, ulaşacakları bir yıl olacak" diye yanıt verdi.

İlgili Haberler