Feyzioğlu'ndan Zarrab davası açıklaması

Feyzioğlu'ndan Zarrab davası açıklaması
TBB Başkanı Feyzioğlu, ABD'de devam eden Zarrab davasına ilişkin, "Meclis soruşturması tekrar açılarak ilgili Bakanlar Yüce Divan'a gönderilmeli" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Samsun'da 12. Karadeniz Baro Başkanları ve CMK temsilcileri toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilerle bir araya gelen Feyzioğlu, Zarrab davasına ilişkin soruları da yanıtladı.

"Türkiye'nin vermesi gereken çok açık bir mesaj var" diyen Feyzioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Zarraf denen adam bir dolandırıcıdır, bir sahtekardır, İran'ın eski yönetimi adına çalışmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de zararına işler yapmıştır. Türkiye'nin 'siz yargılayın, biz de yargılamak istiyoruz' demesi lazım. Ayrıca, burada dağıtıldığı söylenen rüşvetlerin delillerini, belgelerini verin ki, biz de kim rüşvet aldıysa tekrar soruşturmaları açalım demesi lazım.

Bu konuda tartışmasız söylüyorum, Meclis soruşturmaları tekrar açılarak ilgili bakanlar hakkında yüce divana sevk kararının alınması gerekir. Yeni deliller ortaya çıkmıştır ve gerekir."

"TÜRKİYE ZARRAB'I BEN YARGILAYACAĞIM DEMELİ"

"Zarrab'ın çetesinin yaptıklarını Türkiye'nin dış ticaret açığını gideren kahraman faaliyetler olarak takdim edemezsiniz. Türkiye'nin İran'dan petrol, doğalgaz almasına bir engel yoktu. Sadece aldığı doğalgazın karşılığında nakit para gönderemez. Fındık, incir, tekstil, ayakkabı, izin verilen sanayi malzemeleri gönderir. Ne olur bu durumda? Ambargo sayesinde Türkiye'deki çiftçi, sanayici İran'a mal satar. Ama kimin İran'a mal satmasını terci ettiler? Altın Tüccarı, İran Ajanı Zarab'ın… Türkiye altın üretmiyor. Dışarıdan alıyor, satıyor. Arada bir tek Zarrab kazanıyor. Peki hakikaten altın satın alınmış mı hayır, hakikaten altın ihraç edilmiş mi hayır. Sahte belgelerle alınmış, satılmış gibi yapılmış ve bavullarla dolar cinsinden döviz yurt dışına gönderilmiş.

En büyük sorun kamu bankalarından sorumlu bakanın bu işin başında görünmesi. Şu halde kamu bankasının, Türkiye'de bankalardan sorumlu olan bakanı korumak suretiyle bu şemayı maalesef sahiplendiği görüntüsü veriliyor dışarıya… Birileri ceplerini milyarlarca dolar parayla dolduracak diye dost olmadığını bildiğimiz bir ülkenin eline böyle bir silah verilir, kendinize doğrultulur mu? O zaman işin içine şahsi menfaatlerin girdiğini düşünmek gerekiyor. Türkiye derhal Zarraf'ı ben de yargılayacağım ve Zarrab'ın işbirlikçileri için gereğini yapacağım demelidir. Hukuktan başka çaremiz yok. İçeride hukuku işletmek zorundayız." dedi.

İlgili Haberler