Fikret Çöker kimdir? Neden görevden alındı

Fikret Çöker kimdir? Neden görevden alındı
Sayıştay'ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker kimdir? Gelen son bilgilere göre görevden alındı. Peki neden?

Fikret Çöker kimdir, neden görevden alındı? En sık sorulan sorulardan biri bu oldu. Devlet kurumlarındaki usulsüzlükleri raporlayan Sayıştay'ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, görevden alındı.
Hazırladığı 2017 raporlarıyla devlet kurumlarındaki birçok usulsüzlüğü ve milyonlarca liralık harcamaları gözler önüne seren Sayıştay'da Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, apar topar görevden alındı. 

FİKRET ÇÖKER'İN YERİNE KİM GETİRİLDİ

Çöker'in yerine 2 Kasım'da Zekeriya Tüysüz getirildi. Görevden alınan Fikret Çöker, Sayıştay'da çalışmaya 1992'de başlamıştı. Yerine atanan Zekeriya Tüysüz ise 2011'de Sayıştay üyesi seçilmişti. Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait şirketleri denetleyen Sayıştay'daki görev değişikliğini Odatv'den Mert Taşçılar, "Türkiye Odatv'nin haberini konuşacak" başlıklı yazısıyla duyurdu. Taşçılar'ın aktardığına göre söz konusu atama kararı, Sayıştay'ın internet sitesinde yer aldı. Sitede sessiz sedasız başkan yardımcıları bölümünden Fikret Çöker’in ismi çıkarıldı. Yerine, Zekeriya Tüysüz ve özgeçmişi yer aldı. Özgeçmişte de “02.11.2018 tarihinde denetim işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi” ifadeleri yer aldı.

FİKRET ÇÖKER NEDEN GÖREVDEN ALINDI

Fikret Çöker'in kendi isteğiyle mi görevinden ayrıldığı yoksa el mi çektirildiği henüz bilinmiyor.

Sayıştay'ın 2017'ye dair hazırladığı raporlar, gazetelerde günlerce geniş yer bulmuştu.

FİKRET ÇÖKER KİMDİR

1964 yılında Karaman'da doğdu. 1988 yılında İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Bir süre Maliye Bakanlığında çalıştı. 1992 yılında Sayıştay'da göreve başladı. 17.01.2011 tarihinde Bölüm Başkanlığına atanmıştır.Fikret Çöker Evli ve dört çocuklu olup yabancı dili İngilizcedir.