Finans Analisti tarih verdi, gram altın 385 TL’ye düşecek

Finans Analisti tarih verdi, gram altın 385 TL’ye düşecek
Altın son yükselişlerle beraber 9 yılın zirvesini yaşarken vatandaşlar altın düşecek mi? altın çıkacak mı? altın alınmalı mı? satılmalı? sorularının cevaplarını arıyor. Finans Analisti İslam Memiş’ten altın fiyatları düşecek mi? altın fiyatları çıkacak mı? sorusuna cevap geldi.

Altın son yaşanan yükselişlerle beraber 9 senenin zirvesine yerleşti. Bu yükselişle beraber gram altın 437 liradan işlem görürken AA Finans Analisti İslam Memiş, Ağustos ayında yaşanan gelişmelerle gram altının 385 TL’ye düşebileceğini belirtti.

ALIM İÇİN ACELE ETMEYİN!

Amerika Merkez Bankası’nın güçlü dolar söylemi, dolar varlıklarında kısa vadeli toparlanmayı gündeme getirebileceğine değinen Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Bu öngörümüz gerçekleşirse kısa vade için altının ons fiyatı 1.895 dolar, altının gram fiyatı 408 liraya kadar gerileyebilir.'' dedi. Yenişafak'a konuşan Memiş, Ağustos ayında aşağı yönlü düzeltme hareketlerinin devam edeceğini öngördüğünü ve alım için ise acele edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

GRAM ALTIN 385 LİRAYA GERİLEYEBİLİR

Teknik olarak geri çekilmelerin kademeli olarak gerçekleşeceğini, ağustos ayı sonuna kadar 1.740 dolar seviyelerinin test edileceğini tahmin ettiklerini kaydeden Memiş, altının gram fiyatının ise altının ons fiyatındaki düşüşlerden etkilenerek 385 liraya kadar gerileyebileceğini dile getirdi.

altin-dusuyor-mu-003.jpg

GÖZLER FED TOPLANTISINDA

ABD-Çin gerilimi nedeniyle dolardaki değer kayıplarını sürdüğünü ve dolar endeksinin 93,78 seviyesine gerilediğini gözlemlediklerini vurgulayan Memiş, Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta ki toplantısının ise dolar varlıkları ve emtia fiyatları üzerinde etkili olacağını ifade etti.

altin-fiyatlari-dusecek-mi-002.jpg

FİYATLAR BASKI ALTINDA KALACAK

Altın fiyatlarının doların değer kayıplarını sürdürmesiyle yükselişlerini sürdürdüğünü, bu hafta ortalarından itibaren ise fiyatların baskı altında kalacağını tahmin ettiklerini aktaran Memiş, ''İki günlük yükseliş sonrası kar satışları başlayabilir. Ondan sebep altının ons fiyatı 1.900 dolar, altının gram fiyatı 420 lira seviyesinin altında kapanışlar gerçekleştirebilir.'' dedi.

altin-fiyatlari-cikacak-mi-001.jpg