Flaş... Flaş... Altın fiyatlarında mutasyonlu virüs etkisi

Flaş... Flaş... Altın fiyatlarında mutasyonlu virüs etkisi
Korona virüsün İngiltere'de mutasyona uğradığının ortaya çıkmasının ardından yeni seyahat yasakları da devreye girdi. Yatırımcılar güvenli limanlara yöneldi fiyatları yükselişe geçti. Gram altın 470 liraya, çeyrek altın 770 liraya, Cumhuriyet altını da 3.066 liraya yükseldi.

Birleşik Krallık’ta mutasyona uğrayan yeni korona virüsünün belirlenmesiyle artan kısıtlamalar ve seyahat yasaklarının ardından güvenli limanlara yönelim, değerli metal fiyatlarını destekledi ve altının ons fiyatı yeniden 1.900 doların üzerine yükseldi.

Altın fiyatları bu haftaya ons fiyatındaki ani hareketlilikle başladı. Bugün altının ons fiyatı, 2 bin dolar seviyesinin altında hareketlenerek güne 1.895,86 seviyesinde kaldı. Çeyrek altının önceki kapanış fiyatı 764,40 lira olmuştu. Çeyrek altın yeni güne yüzde 0.33 hareketli başladı.

Gram altının önceki kapanış fiyatı 461,55 lira oldu. Gram altın yeni güne yüzde 1.43 hareketle başladı. Gram altın 470 liraya, Cumhuriyet altını da 3.066 liraya yükseldi.

GÜVENLİ LİMAN TALEPLERİ ARTTI

Tacirler Yatırım analizinde, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson’ın, ülkede hızla yayılan kKorona orona virüsünün yeni bir türünün ortaya çıktığını açıkladığı anımsatılarak, şöyle denildi:

“Birleşik Krallık’ta korona virüsünün daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından Avrupa ülkeleri teker teker uçuşları durdurma kararı alırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşların geçici olarak durdurulduğu açıkladı.
Yeni haftanın ilk işlem saatlerinde, korona virüsünün mutasyonunun tespit edilmesi ile birlikte piyasalarda güvenli limanlara yönelik talebin arttığını görmekteyiz. Ons altın bugün Asya seansında 1.900 seviyesine ulaşırken, dolar endeksinin ise 90.49 seviyesine yükseldiği takip ediliyor."