Flaş... Flaş... Kemal Kılıçdaroğlu Alaattin Çakıcı'nın sözleri hakkında ilk kez konuştu

Flaş... Flaş... Kemal Kılıçdaroğlu Alaattin Çakıcı'nın sözleri hakkında ilk kez konuştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Davutoğlu, ziyaretlerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi ile ilgili olduğunu belirtirken, Kılıçdaroğlu ise Alaattin Çakıcı'nın kendisine yönelik sözleri hakkında ilk kez konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmenin ardından her iki genel başkan da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasından birisi cevap veriyor. Nasıl bir hale geldik. Yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç devleti haline gelir." şeklinde konuştu.

CHP lideri, "Bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvay-i Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez." dedi.

Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Ahmet Davutoğlu;

İki sebebi var ziyaretimizin, biri iade ziyareti. Sayın Kılıçdaroğlu ziyarette bulunmuşlardı. 9 Kasım’da güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimizi görüşmek için randevu talep etmiştik. Yaşananlar sistemle ilgili bir sorun yaşadığımızı ortaya koymuştur. Yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurumsal aklı tahrip etti. Nepotizmi yaygınlaştırdı ve kişiselleşmiş bir iktidar anlayışını hakim kılmıştır.

Biz Gelecek Partisi olarak hem eleştirilerimiz yapıyoruz hem de sorunun çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Bütün partilerden randevu talep ettik ediyoruz. İktidar partilerinden de randevu talep ettik. Ortak birçok hususun olduğunu gördük. Sayın Akşener ile olan görüşmenin ardından yine görüşmelerimize STK’larla da devam edeceğiz.

"ERDOĞAN VE BAHÇELİ'DEN GÖRÜŞME TALEP ETTİM"

Sayın Erdoğan ve Bahçeli’den de görüşme talep ettim. En temel meselemiz psikolojilerin yönetimi. Bir grup, bir parti başkasıyla bir araya gelince ihanet oluyor. Karşılıklı kutuplaşma yaklaşımıyla siyasal sistem problemini aşmamız mümkün değil.

Kimseyi dışlamadan bunlar konuşulabilir. Sayın Genel Başkan’a yönetilen tehditler konusunda öncelikle iktidarın cevap vermesi gerekir. Hiçbir genel başkan kimse tarafından tehdit edilemez hakarete uğrayamaz. Bu denemediği için şimdi bu problem var.

Bir parti lideri açık şekilde tehdit edilebiliyorsa, bunun sorumlusu iktidar olur. Sayın Erdoğan’ın Sayın Bahçeli’nin bu konuda cevabını bekliyorum. Üç yıldır medya ambargosuna muhatap kılındık.

Kemal Kılıçdaroğlu;

Nasıl bir değerlendirme yapayım. Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasından birisi cevap veriyor. Nasıl bir hale geldik. Yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç devleti haline gelir.

Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli ya da arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvay-i Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.

KKTC ZİYARETİ

Davet edildim. Sayın Cumhurbaşkanı daveti yanlış hatırlamıyorsam bir gün önce elime geçti.

ANAYASA TARTIŞMALARI

Sayın Davutoğlu çalışmalarını sadece bize değil tüm partilere vereceğini açıkladı. Bu ülkenin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var mı var. Ali ile yaptınız, bununla yaptınız. Bu tartışmaların sebebi ne?

Millet İttifakı olarak bir araya geldik dedim o konuşmamda. Evet geldik. Bir Anayasa çalışması yaptık mı yapmadık. Öyle olsa bir taslak olurdu elimizde. Parlamentoda anayasa çalışması oldu mu oldu. 63 madde üzerinde uzlaşma sağlandı. Orada HDP, MHP, AKP var mıydı, yok muydu? Demokrasinin önünü tıkamak için her şeyi yapıyorlar.