Flaş... Flaş... Korona virüs aşısının kullanımının durdurulması istendi

Flaş... Flaş... Korona virüs aşısının kullanımının durdurulması istendi
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yeni tip korona virüs salgınına karşı Johnson and Johnson şirketi tarafından geliştirilen aşının durdurulmasını istedi. Karara gerekçe olarak, tek doz aşı kullanan 6 kişide kan pıhtılaşması sorunu görülmesi olarak gösterildi.

ANKA''da yer alan habere göre, Johnson & Johnson''ın tek doz aşısını kullanan 6 hastada kan pıhtılaşması görülmesinin ardından, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), aşının kullanımının geçici olarak durdurulmasını talep etti.

18-48 YAŞ ARASI KADINLARDA GÖRÜLDÜ

Kan pıhtılaşma sorunu yaşayan 6 kişinin, 18-48 yaş arasındaki kadınlardan oluştuğu ve belirtilerin aşılamadan sonraki 6 ve 13 gün arasında ortaya çıktığı bildirildi. CDC''nin müdür yardımcısı Anne Schuchat ve FDA''nın Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, "Vakaların daha ayrıntılı incelenmesi ve potansiyel riski değerlendirmek için yarın toplantı düzenleneceğini" söylediler.

Bildirilen 6 vaka, ABD''de uygulanan 6,8 milyondan fazla Johnson & Johnson aşısı dozu arasındaydı.

AVUSTRALYA SATIN ALMAYACAK

Son olarak Avustralya''da yetkililer, ulusal aşılama programı kapsamında, Amerikan ilaç şirketi Johnson and Johnson''ın geliştirdiği, tek dozluk yeni tip korona virüs aşısının satın alınmayacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler