Formula 1'de şampiyon belli oldu

Formula 1'de şampiyon belli oldu
Son tura kalan nefes kesen mücadelede Red Bull takımından Max Verstappen, 2021'in dünya şampiyonu oldu.

Max Verstappen, Formula 1''de Abu Dabi Grand Prix''sini kazanarak ilk kez dünya şampiyonu oldu.

Lewis Hamilton ise güvenlik aracının çekilmesinin ardından son turda yerini kaybetti ve hem yarışı hem pilotlar şampiyonasını ikinci sırada tamamladı.

Formula 1''de Dünya Şampiyonluğu kazanan ilk Hollandalı pilot olan Max Verstappen, Sebastian Vettel''in (2010-2013 arasında) ardından bunu başaran ikinci Red Bull pilotu oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası''nda sezonun 22. ve son yarışı, Birleşik Arap Emirlikleri''nde yapıldı. Verstappen ile Lewis Hamilton''ın şampiyonluk mücadelesi verdiği 2021 sezonunda, 47 yıl sonraki ilk, Formula 1 tarihinde ise 2. kez iki pilot son yarışa eşit puanla başladı.

Hem Hollandalı Verstappen (9 birincilik, 8 ikincilik, 1 dokuzunculuk, 5 en hızlı tur, 5 sprint sıralama puanı) hem de Büyük Britanyalı Hamilton (8 birincilik, 7 ikincilik, 1''er üçüncülük, dördüncülük, beşincilik ve yedincilik, 6 en hızlı tur, 2 sprint sıralama puanı), son yarışa 369,5 puanla girdi ve şampiyonluk düğümü, 1950''den beri düzenlenen Formula 1 Dünya Şampiyonası''nda 30. defa son yarışta çözüldü.

Kariyerinin ilk şampiyonluğunu kovalayan 24 yaşındaki Verstappen ile toplamda 8. şampiyonluğunu elde ederek Formula 1''de rekor kırmak isteyen Hamilton, son yarışa aynı puanla (369,5) başladı. Abu Dabi''de zafer, Verstappen''in oldu.

Markalar klasmanında ise ilk sırada yer alan Mercedes, Red Bull''un 28 puan önünde sezonu tamamladı.

İlgili Haberler