Formula 1'de sıradaki durak Büyük Britanya

Formula 1'de sıradaki durak Büyük Britanya
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Büyük Britanya'da yapılacak sezonun 10. yarışıyla sürecek. Bu yıl üç yarışta uygulanmasına karar verilen sprint turları, ilk kez Büyük Britanya Grand Prix'sinde yarın koşulacak.

AA''da yer alan habere göre, Formula 1''de sezonun 10.yarışı İngiltere''nin Northamptonshire bölgesinde yapılacak. 5,8 kilometrelik Silverstone Pisti''nde 52 tur üzerinden düzenlenecek yarışta, ilk kez sprint tur uygulamasına yer verilecek.

Sıralama turları bugün TSİ 20.00''de, sprint turları yarın TSİ 18.30''da, yarış ise pazar günü TSİ 17.00''de başlayacak.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) yöneticileri ve F1 takımlarının temsilcilerinin oy birliğiyle aldığı kararla bu sezon sprint turlarına üç yarışta yer verileceği açıklanmıştı. Bu yarışların ilki Büyük Britanya Grand Prix''si olacak.

Bugün yapılacak sıralama turları, yarınki sprint turlarının grid dizilişini belirleyecek. Sprint turlarındaki dereceler ise pilotların pazar günü yarışa hangi sırada başlayacağını belirleyecek.

Sprint yarışlarında pit-stop zorunlu olmayacak ve ilk 3''te tamamlayanlar, sırasıyla 3, 2 ve 1 puan alacak.

Büyük Britanya Grand Prix''si öncesinde pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

- Pilotlar klasmanı

1. Max Verstappen (Hollanda): 182 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 150

3. Sergio Perez (Meksika): 104

4. Lando Norris (Büyük Britanya): 101

5. Valtteri Bottas (Finlandiya): 92

- Takımlar klasmanı

1. Red Bull: 286

2. Mercedes: 242

3. McLaren: 141

4. Ferrari: 122

5. AlphaTauri: 48

SPRİNT YARIŞI NEDİR?

Sıralama turlarının ve hafta sonu yapılan etkinliklerin heyecanını artırmak ve yeni izleyicilere ulaşmak isteyen Formula 1 yönetimi, bu yıl yapılacak üç yarışta sprint yarışlarının deneneceğini açıklamıştı. Bu yarışlar cumartesi günü yapılan sıralama turlarının yerini alacak ve pazar günkü yarıştaki sıralamayı belirleyecek. Sprint yarışlarının 100 kilometrelik kısa bir mesafede yapılması planlanırken pilotlara yakıt ve lastik sınırı uygulanmayacak. Formula 1’deki mevcut pistler düşünüldüğünde sprint yarışlarının ortalama 23-24 tur olması bekleniyor.

İlgili Haberler