Futbolda elle oynama kuralı yine değişti. Bildiklerinizi de unutacaksınız

Futbolda elle oynama kuralı yine değişti. Bildiklerinizi de unutacaksınız
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda elle oynama kuralına güncelleme getirdi. IFAB'dan yapılan açıklamada, hücum eden takımdan kasıtlı olmayan elle oynama pozisyonlarının devamında takım arkadaşının gol atması halinde gol iptal edilmeyeceği ifade edildi. Kararın, 1 Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

Ensonhaber''de yer alan habere göre, son dönemlerde büyük tartışmalara yol açan elle oynama pozisyonlarıyla ilgili Uluslararası Futbol Birliği Kurulu yeni bir karara imza attı.

KAZARA ELLE OYNAMAYA DEVAM KARARI

IFAB getirilen kural için, "Bir oyuncunun kazara elle oynamasının sonucunda takım arkadaşı gol atarsa ya da gol pozisyonuna girerse, bu pozisyonlar elle oynama sayılmayacak." açıklamasında bulundu. Kararın, 1 Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacağı bildirildi.

ELLE OYNAMA OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK 3 DURUM

Öte yandan IFAB, elle oynamanın "nizami sayılmayacağı" 3 maddeyi de sıraladı. İşte "elle oynama" olarak değerlendirecek durumlar;

1- "Bir oyuncu, topa doğru elini ya da kolunu sallayarak açık bir müdahale yaparsa"

2- "Vücudunu doğal konumdan daha büyük hale getirecek şekilde topa eliyle ya da koluyla müdahale ederse. Yani, oyuncunun elle yaptığı hamle, vücudunun doğal konumundan doğan bir hamle değilse, elinin ya da kolunun topla temas etme riskini aldıysa"

3- "Eliyle ya da koluyla, kazara da olsa gol atarsa, eliyle ya da koluyla topa değdikten sonra gol atarsa"