Ismael'in elinde oldu Komiktaş. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı

Ismael'in elinde oldu Komiktaş. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı
''İnanamıyorum. Beşiktaş nasıl olur da böyle bir adama teslim edilir; anlamakta zorlanıyorum.''

Birincisi teknik adam takıntılı olmaz. İkincisi kadrosuna göre diziliş yapar. Üçüncüsü kendisini futbolcuların babası yerine koyar. Dördüncüsü teknik açıdan varyasyonları olur, olduğu yerde saymaz.

Bu tam tersi!

Takıntılı. Kendisine göre bir dizilişi var; nuh diyor peygamber demiyor! Futbolcuların babası falan değil; yabancısı! Varyasyonu falan da yok. Saldım çayıra mevlam kayıra misali.

Hocaların hocası rahmetli Coşkun Özarı''nın kulağıma küpe olan bir lafı vardı. Derdi ki;

- İyi futbol iyi futbolcuyla oynanır. Takımın nasıl bir dizilişle oynayacağına elindeki kadroya göre karar verirsin. Senin kadron hangi sisteme göre oynarsa, ona göre sahaya çıkarsın."

Valerien Ismael tutturmuş 3''lü defans!

Elinde ona göre oyuncun yoksa bu inat nedir arkadaş?

Beşiktaş 3''lü defansla şampiyon oldu. Mircea Lucescu zamanında 100. yılında. Kimler vardı savunmada: Ronaldo, Zago, Ahmet Yıldırım. Şimdi kim var ki 3''lü defans diye inat ediyorsun be mübarek?

Geçen sezon geldiğinde de söylemiştim; bu şekilde Beşiktaş felakete gider diye. Sandım ki transferde ona göre kadro kuracak! Yok. Üstelik elinde bu sistemde oynayabilecek gencecik çocuğu yani Serdar Saatci''yi de kovdun. Üstüne kim aldıysa bilmiyorum; Saiss diye bir stoper var o da sakat. Ne zaman oynayacağı belli değil. Montero da sakatlanmaz mı? Bir de sol kenarda oynayabilecek en yetenekli oyuncun Rıdvan''ı da satmaz mı?

Ondan sonra al sana Beşiktaş.

Valerien''in elinde olmuş KOMİKTAŞ!

Sanki kasıtlı getirdiler gibi geliyor bana bu adamı. Yoksa Şenol Güneş''e mecbur kalmak mıydı amaç? Valerien Ismael bir plan mı? Alanlar ne olduğunu hala anlayamadı mı?

Wolwerhampton maçını izlerken utandım.

Ne diyeceğimi inanın şaşırdım.

Ersin, Rosier, Welinton, Necip, Boyd, Salih, Gedson, Umut, Ghezzal, Muleka, Weghorst onbirine hayretler içinde baktım. Böyle bir kadroyu Beşiktaş onbiri diye sahaya sürene hazırlık maçı da olsa şüpheyle bakarım.

Elini kolunu sallayan Ersin''le karşı karşıya.   

Goller hep Beşiktaş''ın hatasından. Bir, iki. üç. Katlanmak çok güç!

Tamam; Beşiktaş''ın forveti fena değil. Hatta iyi de sayılır. Ligde pozisyon yakalar, gol de atar.

Ama bu savunmayla ve sistemle 3 atarsa 4 yer, 5 atarsa 6!

Gerisine girmek bile istemiyorum.

Maç 3-0 bitti. Ama bu Wolwerhampton''un sayesinde oldu, yoksa çok daha fark olurdu. Neyse ki ikinci yarıda bol oyuncu değiştirdiler de fazla da asılmadılar işe.

Wolwerhampton öyle İngiltere''nin ahım şahım bir takımı da değil yani. Orta sıralarda.

Böyle bir takım karşısında bu kadar aciz kalmanın nedeni tamamen Ismael''in takıntılarıdır. Eğer yönetim yol yakınken önlem almazsa felaket ligde de kaçınılmazdır.

İlgili Haberler