Galatasaray Rize'de 100. Dakikada güldü

Galatasaray Rize'de 100. Dakikada güldü
Süper Lig'in sekizinci haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Çok konuşulacak maçta Sarı Kırmızılı ekip 100. dakikada bulduğu golle 3 puanı evine götürdü.

Çaykur Rizespor, Süper Lig''in sekizinci haftasında Galatasaray''ı konuk etti. 

5''te Sarı-Kırmızılılar, Mohammed ile öne geçti. 17 ve 25''te Rizespor''un Finli forveti sahneye çıktı ve Karadeniz ekibi 2-1 üstünlüğü yakaladı. 75''te bu kez Mohammed ''duble'' yaptı, skora dengeyi getirdi. 90+10''da ise tam ''Maç bitti'' denirken, Diagne slalom yaptı, Morutan boş kaleye tamamladı ve Galatasaray zorlu maçtan 3 puanla ayrıldı. 

CANLI SKOR: ÇAYKUR RİZESPOR 2-3 GALATASARAY

CANLI MAÇ ANLATIMI

1'' Ali Palabıyık''ın ilk düdüğü ile maç başladı.

3'' Sofiane Feghouli''nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Boldrin topu uzaklaştırmayı başarıyor.

5'' GOOOLL!! Galatasaray, Mostafa Mohamed''in golü ile maçta öne geçiyor. Sofiane Feghouli''nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Sebastian Holmen''in uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Mostafa Mohamed, altıpas önünden sol ayağıyla gelişine yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan''ın sağından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

8'' Bu dakikada Galatasaray takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut defansın son anda araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Mostafa Mohamed.

12'' Bryan Dabo - Ryan Babel mücadelesinde hakem, Galatasaray lehine faul kararı veriyor.Galatasaray, Patrick Van Aanholt ile serbest vuruş kullanacak.

14'' Berkan Kutlu ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

17'' GOOOLL!! Çaykur Rizespor, Joel Pohjanpalo''nun golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Golün asistini yapan isim Erik Sabo. Hakem itirazların ardından VAR incelemesi yaptı ve gol kararını verdi.

26'' GOOOLL!! Çaykur Rizespor, Joel Pohjanpalo''nun golü ile maçta öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Aminu Umar''ın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Selim Ay''ın kafa vuruşunda top Patrick Van Aanholt''tan geri geliyor. Dönen topu önünde bulan Joel Pohjanpalo''nun sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta kale ağzındaki Victor Nelsson''un müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.

28'' Sofiane Feghouli önemli bir gol poziyonunu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

29'' Çaykur Rizespor takımında Erik Sabo topu eliyle oynadığından hakemi oyunu durduruyor.

Galatasaray takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Galatasaray adına Alpaslan Öztürk kullanacak.

32'' Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Alpaslan Öztürk, Joel Pohjanpalo''ya eliyle kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

34'' Alexandru Cicaldau''nun sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

37'' Sol kanatta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Erik Sabo, Alexandru Cicaldau''ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

40'' Fernando Muslera, itirazları nedeniyle hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

42'' Çaykur Rizespor yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Mostafa Mohamed, Selim Ay''a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

Maça +5 dakika eklendi...

45'' Alpaslan Öztürk''ün ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top Gökhan Akkan''da kalıyor.

İlk yarı sona erdi.

46'' Müsabakada ikinci yarı başladı.

46'' Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Patrick Van Aanholt ve Taylan Antalyalı oyundan alınırken, yerlerine Halil Dervişoğlu ve Ömer Bayram oyuna dahil oluyor.

48'' Ömer Bayram''ın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Mostafa Mohamed''in ön direkten gelişine yaptığı vuruşta top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

53'' Galatasaray takımından DeAndre Yedlin sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

54'' Ryan Babel''in pasıyla topla buluşan Halil Dervişoğlu''nun ceza sahası dışından dönerek yaptığı vuruşta Gökhan Akkan topa hakim olmayı başarıyor.

56'' Joel Pohjanpalo''nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Fernando Muslera topu kornere çelmeyi başarıyor.

58'' Çaykur Rizespor takımında Selim Ay hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

62'' Çaykur Rizespor''de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren kaleci Gökhan Akkan oyundan çıkarken, Tarık Çetin yerine giren isim oluyor.

Aynı dakikada Çaykur Rizespor''da iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Erik Sabo ve Aminu Umar oyundan çıkarken, Lebogang Phiri ve Yannick Bolasie yerlerine giren isimler oluyor.

65'' Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Ömer Bayram, topa elle müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

67'' Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Yannick Bolasie, Sofiane Feghouli''ye kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

70'' Mostafa Mohamed''in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

75'' GOOOLL!! Galatasaray, Mostafa Mohamed''in golü ile maçta eşitliği yakalıyor. Kerem Aktürkoğlu, Ömer Bayram ve Mostafa Mohamed arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Mostafa Mohamed, altıpas önünden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Tarık Çetin''in yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor. Ömer Bayram, golde asisti yapan oyuncu oluyor.

79'' Halil Dervişoğlu''nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen DeAndre Yedlin''in vuruşunda Tarık Çetin topu kornere çeliyor.

86'' Çaykur Rizespor penaltı kazanıyor! Berkan Kutlu kırmızı kart görüyor ve Galatasaray 10 kişi kalıyor! 

88'' Fernando Boldrin topu dışarı atarak öne geçme fırsatını değerlendiremiyor.

Karşılaşmaya 8 dakika daha eklendi.

90+'' Selim Ay''ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.

90+'' Tarık Çetin, kale vuruşunu geç kullanarak zaman geçirdiği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

100'' GOOOLL!! Galatasaray, Olimpiu Morutan''ın golü ile maçta öne geçiyor.

Yapılan VAR kontrolü sonrasında gol geçerli sayılıyor.

Maç Galatasaray''ın 3-2''lik üstünlüğü ile sona eriyor.

İLK 11''LER

Çaykur Rizespor: Gökhan, Boyd, Holmen, Selim, Cemali, Djokovic, Dabo, Umar, Boldrin, Sabo, Pohjanpalo.

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Babel, Mostafa.

EKSİKLER DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray''da sakatlıkları bulunan Arda Turan ve Sacha Boey ile cezalı Marcao''nun yanı sıra Oğulcan Çağlayan da karşılaşmada forma giyemeyecek. Rizespor''da ise Monzango, Peres, Baiano ile Gökhan Gönül takımlarını yalnız bırakacak.

RİZESPOR''UN 1 PUANI VAR

Süper Lig''de geride kalan 7 haftada Rizespor sadece 1 puan toplayabildi. Karadeniz ekibi bu süreçte Karagümrük''le berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar 6 maçta rakiplerine mağlup oldu.

G.SARAY 4 MAÇ SONRA KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig''de geride kalan 7 haftada 3 galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 2''şer beraberlik ve mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Galatasaray bu maçlarda 11 puan topladı.

İlgili Haberler