Galatasaray Başkanı Cengiz: Yangın çıkarıp dinamit attılar

Galatasaray Başkanı Cengiz: Yangın çıkarıp dinamit attılar
Galatasaray Başkanı Cengiz, Fenerbahçe derbisinde olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada PFDK’nın Jailson ve Soldado’yu diğer oyuncular ile bir tutmaması gerektiğini söyledi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Schalke deplasmanı öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cengiz, Fenerbahçeli Jailson ve Soldado’ya gönderme yaparak, "Yangın çıkaran (İspanyol kardeşimiz) ve bu yangına dinamit atan (Brezilyalı kardeşimiz) diğer futbolcularla bir tutulmasın. Bunları yapanlar ile bu yangını söndürmeye çalışanları disiplin kurulunun bir tutmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Cengiz, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

 "Geçmişe takılı kalmayalım. Schalke maçına ve Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olalım. Bunu bozmayalım. Bütün taraftara sesleniyorum. Haksızlıkları unutmasınlar ama kin ve nefretle takılı da kalmasınlar geçmişe..." 

Bizim önümüzde hem Galatasaray'ı hem de ülkemizi ilgilendiren önemli bir süreç var. Lütfen buna odaklanalım. Schalke maçı bu açıdan çok önemli. Taraftarlarımız yapılanları unutmasınlar ama ki ve nefretle de takılıp kalmasınlar"

"Tribünlerin neden boşaldığını tribünde Ali Bey'den öğrendim. Bizim de maçın da tadı kaçtı. Hiçbir maç genç bir arkadaşımızdan değerli değil. Koray kardeşimize başsağlığı diliyorum"

DİLERDİM Kİ 7-0 YENELİM!

"Dilerdim ki 7-0 yenelim, 6-0 psikozunu bozalım ama genel anlamda hakem kötü bir performans sergilendi. Biz, Fenerbahçe maçında bir haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Rakibimiz farklı düşünebilir ancak bizim düşüncemiz bu"

"Yangın çıkaran (İspanyol kardeşimiz) ve bu yangına dinamit atan (Brezilyalı kardeşimiz) diğer futbolcularla bir tutulmasın. Bunları yapanlar ile bu yangını söndürmeye çalışanları disiplin kurulunun bir tutmaması gerekiyor"

"Bir takımı tutmamız, futbolla ilgili olduğumuzu gösterir. Bu hiç önemli değil. Ben olayları değerlendirecek kurulların tarafsız olacağını düşünüyorum"

"GERİLLA GİBİ VUR-KAÇ TAKTİĞİ YAPIYORLAR"

"Hasan Şaş dün güzel bir açıklama yaptı ve hatalı olduğunu kabul etti. Hasan Şaş, Türk karakteri. Yabancı oyuncularda bundan bahsediyorum zaten. Gerilla gibi vurkaç taktiği yapıyorlar. Algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar."

"Rakibin zor duruma düşmesinden mutlu oluyorsanız sizde bir eksiklik var demektir"

FUTBOL SAHADA OYNANIR

"Futbol sahada oynanır. Top sahaya girdiği anda ölümüne mücadele etmeliyiz. Hatalar her zaman olmuştur ama VAR geldiğinden beri Galatasaray lehine bir hata olmamıştır"

Bize hakem ile VAR arasındaki görüşmelerle ilgili bilgi verilmiyor. Hakemle VAR'ın arasındaki konuşmaların açıklanmasını istiyoruz. VAR hiç uyarmadı mı yoksa uyardı gidilmedi mi?"

HAKEM KÖTÜ MAÇ YÖNETTİ

"Hakem genel anlamda G.Saray aleyhinde kötü bir maç yönetti. Rakibimiz de golden önceki kornerde hata vardı diyor. Maçın geneline bakınca haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Aynı hakem 1 dakika süren itişmeye müdahale etmedi. Etse, maç sonu olay yaşanmayacaktı.

Disiplin kurulunun adaletli ve adil davranacağına inanıyorum. VAR kurulduğundan beri lehimize yapılan bir hata bile olmadı, hep aleyhimize yapıldı."

İlgili Haberler