Galatasaray - PSG 0-1 (Maç özeti)

Galatasaray - PSG 0-1 (Maç özeti)
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında Fransız ekibi Paris Saint Germain ile karşı karşıya geldi. Galatasaray kendi evinde ağırladığı Lig'in favori takımı PSG'ye 0-1 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda ilk maçında Club Brugge deplasmanından 0-0 beraberlikle çıkan Galatasaray, kendi sahasında Fransız devi PSG'ye 0-1 skorla mağlup oldu.

MAÇ ÖZETİ

1. dakikada PSG, Angel Di Maria ile şut şansı yakaladı. Arjantinli oyuncunun vuruşu Muslera'da kaldı.

7. dakikada PSG, yine Di Maria ile tehlike yarattı. Uzun topta Di Maria'nın soldan gelişine içeri çevirdiği topu Muslera, Icardi'den önce almayı başardı.

7. dakikada topu kurtarmak için uzanan Muslera'nın başına müdahalede bulunan Mauro Icardi sarı kart gördü.

10. dakikada Di Maria, bu kez PSG adına en net gol fırsatını yakaladı. Meunier'nin sağ kanattan içeri çevirdiği topta Angel Di Maria, yerden gelen topa gelişine sağ ayağıyla vururken Muslera, çok iyi bir kurtarışla topu kornere yolladı.

15. dakikada Belhanda'nın çıkarken kaybettiği top sonrası Di Maria, ara pasla Icardi'yi topla buluşturmak istedi fakat yine Muslera erken davranıp topu engelledi. Sonrasında Meunier'nin sağ çaprazdan yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı. 

18. dakikada PSG ceza sahası önünde çoğalmayı başaran Galatasaray, üst üste paslarla Seri'ye şut şansı yaratarak büyük bir gol şansı elde etti. Seri'nin etkili vuruşu az farkla auta gitti.

26. dakikada Di Maria'nın sol kanattaki Bernat'a attığı uzun topta Mariano araya girse de istediği gibi uzaklaştıramadı ve Bernat'ın yaptığı aşırtma vuruş üstten dışarı gitti.

29. dakikada PSG, sol kanattan bir korner kullandı ki Di Maria'nın ortasını Luyindama karşılarken dönen topa Meunier'nin gelişine yaptığı vuruş farklı şekilde üstten dışarı gitti.

35. dakikada Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortada Nzonzi, topu kafayla Falcao'ya aktarmak isterken Kimpembe araya giren isim oldu.

38. dakikada PSG'de Gueye uzaktan şansını denerken yaptığı vuruş kaleci Muslera'da kaldı.

PSG'nin teknik direktörü Thomas Tuchel, maçın hakemine yönelik tepkisi sonrası 39. dakikada sarı kart gördü.

İlk yarının son bölümünde Galatasaray, rakip yarı sahada etkili olsa da gol çıkmadı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle noktalandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

48. dakikada Galatasaray, ceza sahası dışı sol çaprazından tehlikeli olabilecek bir noktada serbest vuruş şansı elde etti. Seri'nin direkt kaleye yaptığı vuruşu Keylor Navas, direk dibinden kornere yolladı.

51. dakikada Di Maria, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Yıldız oyuncunun sol ayağıyla yaptığı vuruşu Muslera kurtarmayı başardı.

52. dakikada savunma arkasına atılan topta bu kez Sarabia, yine Muslera ile karşı karşıya kaldı. Sarabia'nın yanındaki Icardi'ye bıraktığı topta Arjantinli golcü boş kaleye topu ağlara bıraktı.

55. dakikada Falcao, ceza sahası içinde kafa vuruşunu yaptı. Ağlara yönelen topu son anda PSG savunması çıkardı.

57. dakikada Galatasaray, yine gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan topta Falcao, sol çizgiden içeri Babel'e topu çevirdi. Hollandalı oyuncunun vuruşu PSG savunmasına takıldı.

61. dakikada golün sahibi Icardi kenara gelirken Kylian Mbappe oyuna dahil oldu.

62. dakikada Galatasaray'da Belhanda kenara geldi ve Sofiane Feghouli oyuna dahil oldu.

62. dakikada yine savunma arkasına Di Maria'ya atılan topta Arjantinli oyuncunun ceza sahası içindeki Mbappe'ye doğru çevirdiği topu, Galatasaray savunmasında Luyindama uzaklaştırdı.

64. dakikada Babel oyundan çıkarken Andone oyuna dahil oldu.

68. dakikada Galatasaray, ceza sahası ön çizgisinde Marcao'ya yapılan müdahale sonrası tehlikeli olabilecek bir serbest vuruş şansı elde etti.  

69. dakikada Radamel Falcao'nun kullandığı serbest vuruşta top, üstten dışarı gitti.

PSG'de 70. dakikada Sarabia oyundan çıkarken Choupo-Moting oyuna dahil oldu. 

75. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan Di Maria'nın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Meunier'nin yakın mesafeden yaptığı vuruş yandan dışarı gitti.

76. dakikada PSG, Mbappe & Choupo Moting ikilisiyle etkili geldi. Moting'in Mbappe'ye bıraktığı topta Fransız yıldızın sol çaprazdan yaptığı vuruşu Muslera, çıkardı ve top kornere gitti. 

77. dakikada korneri kullanan PSG'de yapılan orta sonucu kafa vuruşunu yapan Thiago Silva'nın topu yandan auta gitti. 

78. dakikada Nagatomo oyundan çıkarken Ömer Bayram oyuna dahil oldu. 

80. dakikada PSG'de Angel Di Maria, Seri'ye yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

83. dakikada PSG'de Di Maria oyundan çıkarken Ander Herrera oyuna dahil oldu.

86. dakikada Verratti sağ kanattan serbest vuruşu kullanırken yaptığı ortada Marquinhos'un kafası üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika süre ilave edildi.

90+3. dakikada PSG'de Seri'ye yaptığı faul sonrası Ander Herrerra sarı kart gördü.

Kalan sürede de gol sesi gelmeyince maç 0-1'lik skorla sona erdi.

GALATASARAY - PSG MAÇININ İLK 11'LERİ:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Donk, Belhanda, Babel, Falcao

Yedekler: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Selçuk İnan, Ömer Bayram, Andone, Feghouli

PSG: Navas, Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat, Verratti, Marquinhos, Gueye, Di Maria, Sarabia, İcardi

Yedekler: Rico, Mbappe, Paredes, Choupo-Moting, Kurzawa, Herrera, Diallo

MAÇTAN NOTLAR

Mücadeleyi Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Marciniak’ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak.

BİLET FİYATLARI

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile PSG arasında oynanacak maçın bilet fiyatları, Fenerbahçe derbisi için belirlenen rakamlarla benzerlik gösterse de bazı kategorilerin biraz daha ucuz olması dikkat çekti.

175 TL’den başlayan fiyatlar, 1500 TL’ye kadar yükselirken, birinci, ikinci ve üçüncü kategoriler aynı fiyatla satılıyor. Dördüncü kategori, 1200’den 1000 TL’ye, diğer üç kategori 100 TL daha ucuza alıcı buluyor. Sekiz ve dokuzuncu kategoriler derbiyle aynı, on, onbir ve onikinci kategoriler ise 25 TL daha ucuz.

MARİO LEMİNA, PSG MAÇINDA YOK

Galatasaray'da Lemina şoku yaşandı. Sarı kırmızılı kulüp, sağ uyluk fasyasında kanama tespit edilen Mario Lemina'nın PSG maçının kamp kadrosunda yer almayacağını açıkladı.

PSG'NİN YILDIZI NEYMAR CEZALI

Galatasaray maçına Paris Saint-Germain, Brezilyalı yıldızı Neymar’dan yoksun çıkacak. Neymar, PSG’nin Manchester United ile karşılaştığı Şampiyonlar Ligi 2018-19 sezonu son 16 turu rövanş maçında, rakip takım lehine Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına gittikten sonra penaltı veren hakemin kararına "rezalet" yorumunu yaptığı için ceza almıştı. Neymar, UEFA’nın 2 maça indirdiği cezayı Galatasaray maçıyla tamamlayacak.

CAVANİ, GALATASARAY MAÇI KADROSUNA DAHİL EDİLMEDİ

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain’in (PSG), UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında yarın Galatasaray’a konuk olacağı maçın kafilesinde sakatlığı bulunan golcü futbolcu Edinson Cavani’ye yer verilmedi. Kulüpten yapılan açıklamada, Alman teknik direktör Thomas Tuchel’in 21 kişilik maç kafilesi duyuruldu. Paris ekibinde Galatasaray ile oynayacak maç öncesi kart cezası bulunan Brezilyalı yıldız Neymar’ın yanı sıra sakatlıkları nedeniyle Uruguaylı forvet Edinson Cavani, Alman orta saha oyuncusu Julian Draxler, Alman stoper Thilo Kehrer ve Fransız sağ bek Colin Dagba, kafileye dahil edilmedi. Sakatlıklarını atlatan Fransız hücum oyuncusu Kylian Mbappe ve Arjantinli forvet Mauro Icardi ise maç kadrosunda yer aldı.

GALATASARAY, FRANSA FUTBOLUNU BİLEN FUTBOLCULARA SAHİP

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda Fransa futbolunu yakından tanıyan isimler yer alıyor. Kariyerlerinde daha önce çeşitli Fransız takımlarında forma giymiş 8 futbolcu yer alıyor. Daha önce Fransız takımlarında forma giymiş Galatasaraylı futbolcular şöyle: "Mariano (Bordeaux), Michael Seri (Nice), Belhanda (Montpellier-Nice), Lemina (Lorient-Marsilya), Jimmy Durmaz (Toulouse), Sofiane Feghouli (Grenoble), Nzonzi (Amiens), Falcao (Monaco)"

AVRUPA KUPALARINDA 281. MAÇ

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 280 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 99 kez sahadan galip ayrılırken, 107 defa da rakiplerine mağlup oldu. 74 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Geride kalan 280 maçta Cimbom, rakip fileleri 376 kez havalandırırken, kalesinde ise 414 gol gördü. Maçtan galip ayrılması durumunda Aslan, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini alacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEKİ 112. MÜSABAKA

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihinde bugüne kadar 111 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu müsabakaların 28’inden galibiyetle ayrılırken, 55 defa da rakiplerine boyun eğdi. 28 maç ise berabere sona erdi. Galatasaray, attığı 111 gole karşın kalesini 183 gole kapatamadı.

AVRUPA’DAKİ GALİBİYET HASRETİ 8 MAÇ

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son galibiyeti geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında aldı. Sarı-kırmızılılar, sahasındaki karşılaşmada rakibini 3-0 mağlup etti. Aslan bu müsabakanın ardından 6 Şampiyonlar Ligi, 2 de Avrupa Ligi maçından galip ayrılamadı (5 mağlubiyet, 3 beraberlik).

EN SON 2001’DE RAKİP

Galatasaray, Paris Saint Germain ile bugüne kadar resmi maçlarda 4 kez karşı karşıya geldi. İki takım ilk karşılaşmalarını UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda 17 Ekim 1996 tarihinde İstanbul’da oynadı ve sarı-kırmızılılar mücadeleyi 4-2 kazandı. Son müsabaka ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 13 Mart 2001’de Fransa’da yapıldı. Bu maçtan PSG 2-0 galip ayrıldı.

Galatasaray ile Paris Saint Germain arasında oynanan 4 karşılaşmada iki takım da 2 galibiyet aldı. Aslan 5 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.

GALATASARAY, TERİM YÖNETİMİNDE 74. AVRUPA MAÇINA ÇIKIYOR

Sarı-kırmızılı takımı Süper Lig’de son 2 sezonda şampiyonluğa taşıyarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne götüren Terim, Avrupa kupalarındaki tecrübesiyle de dikkati çekiyor. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Avrupa kupalarında 73 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılı takım, 66 yaşındaki teknik adam yönetimindeki bu karşılaşmaların 30’unu kazanırken, 16’sında berabere kaldı. Galatasaray, Terim’in teknik direktörlüğündeki 27 karşılaşmayı ise mağlubiyetle tamamladı. Tecrübeli teknik adamın teknik direktörlüğünde Avrupa kupalarındaki maçlarda 103 gol kaydeden sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 102 gol gördü.

İlgili Haberler