Fatih Terim: Taraftarlardan müsaade istiyorum

Fatih Terim: Taraftarlardan müsaade istiyorum
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim PSV maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Konuşma sırasında transfer sürecinin detaylarını öğrenmek isteyen muhabirlere, "Kısa süre transfer konusunu askıya alırsak mutlu olacağım. Aceleyle karar verip Galatasaray’ın geleceğini tehlikeye atmak istemiyoruz. Bize güvensinler" dedi.

Fatih Terim: Taraftarlardan müsaade istiyorum''

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk ayak maçında PSV Eindhoven ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray''da teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Transferlerin PSV maçına yetişmemesiyle ilgili sorulan soruya Terim, ''''Kısa süre transfer konusunu askıya alırsak mutlu olacağım. Aceleyle karar verip Galatasaray’ın geleceğini tehlikeye atmak istemiyoruz. Bize güvensinler. Her mevkide her dakika transfer olabilir. Transfer dinamik bir iştir. Bugün istediğimiz, anlaştığımız bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz'''' şeklinde cevap verdi.


Sarı-kırmızılı takımın direktörü, "Tarihi çok önemli olan Hollanda’nın çok önemli takımlarından biriyle oynayacağız. Son iki hazırlık maçlarını seyredebildim. Avrupa’da çok da benzeri olmayan bir takım diye düşünüyorum. Ön alan baskısını iyi yapıp topu kaptırdığında da kontra presi iyi yapan bir takım. Roger Schmidt çok saygı duyduğum bir meslektaşım. Onlar da bizim gibi sezonu erken açtılar. Ciddi ve önemli bir rakip ile oynayacağız. Umarım buradan ikinci maçımıza bizi daha avantajlı kılacak bir neticeyle ayrılırız. Dikkat etmemiz gereken bir takım" ifadelerini kullandı.


"MÜSAADE RİCA EDİYORUM"

Transferde ortak akıl olarak belirledikleri kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini açıklayan Terim, "Özellikle transferler konusunda kısa süre de olsa müsaade rica ediyorum. 23 kişi geldik buraya ve bu arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Kısa süre transfer konusunu askıya alırsak mutlu olacağım. Burada bulunan tüm oyuncularımıza saygı göstermemiz gerekiyor" dedi.

Kulübün transfer politikaları hakkında açıklama yapan tecrübeli teknik adam, "Aceleyle karar verip Galatasaray’ın geleceğini tehlikeye atmak istemiyoruz. Bize güvensinler. Her mevkide her dakika transfer olabilir. Özel olarak bir mevki söylemek haksızlık olur. Belki bazı maçları kaybedeceğiz, belki bir süre istedikleri gibi olmayacağız ama üç sene içerisinde çok şeyin değişeceğini görecekler. Tabii ki yarına da konsantreyiz. Tam bir Galatasaraylı gibi düşünüp hareket edeceğiz. Transfer dinamik bir iştir. Bugün istediğimiz, anlaştığımız bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaraylılar endişeleniyorlar, hayıflanıyorlar, haklı olabilirler ama Galatasaray''ı daha büyük zararlara sokmamak için ben ve başkanımız böyle karar aldık. Bize güvensinler. Belki bazı maçları kaybedeceğiz ama 3 senelik planda çok şeyin değişeceğini görecekler. Bugün istediğimiz bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz. Bu bir fırsat transferidir. Yakın zamanda kimlerin geleceğini göreceksiniz"  şeklinde cümlelerini bitirdi.

İlgili Haberler