Fatih Portakal ilk defa yanıldı. Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir dedi ama bilemedi

Fatih Portakal ilk defa yanıldı. Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir dedi ama bilemedi
Gazeteci Fatih Portakal'dan Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz kararına ilişkin dikkat çeken bir yorum geldi. Portakal, "Merkez Bankası bence bugün sağ gösterip sol vuracak; faiz arttıracak." dedi.

Piyasaların gözü dün gerçekleştirilen Merkez Bankası''nın Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak faiz kararındaydı. 

Merakla beklenen karar öncesinde Fatih Portakal dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Portakal açıklanan faiz kararının ardından ilk defa yanılarak "Faiz toto oynayayım; Merkez Bankası bence bugün sağ gösterip sol vuracak; faiz arttıracak" ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası yedinci faiz kararını açıkladı ve bu ay da yine faiz de değişikliğe gitmeyerek yüzde 14 olan politika faizini sabitte tuttu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında dün toplandı ve yılın yedinci faiz kararı açıklandı. 

Merkez Bankası bu ay da faiz kararında değişikliğe gitmedi, yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu. 

"SAĞ GÖSTERİP SOL VURACAK FAİZ ARTTIRACAK"

Portakal''ın paylaşımı şöyle:

"Faiz toto oynayayım: @Merkez_Bankasi
 bence bugün sağ gösterip sol vuracak: faiz arttıracak!"

Faizi sabitte bırakma kararı, bölgesel riskler, artan enerji maliyetleri, dövizdeki yükseliş ve haziranda son 24 yılın yeni zirvesi olan yüzde 78,6’ya dayanan enflasyona rağmen yine geldi.

''DÜNYA BARIŞI'' BEKLENTİSİ

Önceki iki PPK metninde neredeyse aynı olan sonuç metninden farklı olarak resesyon beklentisi ilk defa değerlendirildi.

Metinde ‘dünya barışı’ beklentisi tekrar vurgulandı: ”Enflasyonda gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şokları etkili olmaya devam etmektedir. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için atılan ve kararlılıkla uygulanan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesiyle dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir.” 

İlgili Haberler