Gazeteci Mehmet Tezkan İkizdere'deki doğa katliamına böyle tepki gösterdi

Gazeteci Mehmet Tezkan İkizdere'deki doğa katliamına böyle tepki gösterdi
Gazeteci Mehmet Tezkan, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapımı süren taş ocağı nedeniyle gerçekleşen orman katliamına tepki gösterdi. Eskien devletin ormanları koruduğunu belirten Mehmet Tezkan, "Şimdi devlet yağmalıyor, vatandaş koruyor" dedi.

Tele1 kanalında Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programında Rize''nin İkizdere ilçesinde taş ocağı yapımı için gerçekleşen orman katliamı konuşuldu. Yapılan ağaç katliamına ilişkin konuşan gazeteci Mehmet Tezkan, eskiden vatandaşın kendine arazi açmak için ağaç kestiğini belirterek, "Şimdi devlet yağmalıyor, vatandaş koruyor" ifadesini kullandı.

Taş ocağı yapımı için müteahhitin sokağa çıkma yasaklarını fırsat olarak kullandığını söyleyen Tezkan, "Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Sokağa çıkma yasağında müteahhitin iş makinesi girdi oraya. Sen vatandaşa diyorsun ki; ''Sokağa çıkamazsın. Çıkarsan ceza yazarım.'' İş makinesini sokuyorsun oraya doğasını yağmalıyorsun" diye konuştu.

Mehmet Tezkan konuya ilişkin şunları söyledi:

"İkizdere''de taş ocağı yapıyorlar. İş makineleri ne zaman girdi taş ocağına? Köylüler orada çadır kurmuş bekliyorlardı. Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Sokağa çıkma yasağında müteahhitin iş makinesi girdi oraya. Sen vatandaşa diyorsun ki; ''Sokağa çıkamazsın. Çıkarsan ceza yazarım.'' İş makinesini sokuyorsun oraya doğasını yağmalıyorsun. Ama bundan önce orada köylüler direnç gösteriyordu. ''Sokmayız'' diyorlardı. Eskiden vatandaş kendine arazi açmak için orman arazilerini yağmalıyordu, kesiyordu, yakıyordu. Şimdi devlet yağmalıyor, vatandaş koruyor. Eskiden devlet ağaçlar kesiliyor diye Jandarmayı yollarlardı. Şimdi Jandarma vatandaşı iteliyor ki devlet orayı yağmalasın diye. Ne kadar tersine döndü. Jandarma gidip köylüyü tutuyor ki o araçlar gidip ormanda ağaç kessin diye... Maalesef bu haldeyiz."