Gazeteci Mustafa Hoş: Sedat Peker'in en önemli ifşası SADAT'tır

Gazeteci Mustafa Hoş: Sedat Peker'in en önemli ifşası SADAT'tır
Gazeteci Mustafa Hoş, Suriye'de yaşanan Ezidi katliamını anlattı. Hoş, Sedat Peker'in ifşalarının Türkiye'nin seyrini değiştirebileceğini kaydetti.

Gazeteci Mustafa Hoş, KRT TV''de bir programda açıklamalarda bulundu. Suriye''de yaşanan Ezidi katliamını rakamları ile anlatan Hoş, Sedat Peker''in SADAT''la ilgili olan ifşalarının önümüzdeki dönem içerisinde Türkiye''nin seyrini değiştirebileceğini vurguladı.

''''Sizin gücünüz Ezidilere yetti'''' cümlesinin anlamını açıklayan gazeteci Hoş, katliamı rakamlarla anlattı.

''''BİNLERCE EZİDİ KATLEDİLDİ''''

Mustafa Hoş, Ezidilerle ilgili olarak, ''''2014''te Şengal''de IŞİD''in katliamı var. Bu katliamda 2213 Ezidi katledildi. 390 bin Ezidi yerinden edildi. 7 bin Ezidi kaçırıldı, ki bunların büyük bir çoğunluğu kadınlar ve çocuklardı. Daha sonra 3 bini kurtarıldı hala 4 bini kayıp. 12 tane toplu mezar bulundu. Bu, Ezidilerin tarihleri boyunca yaşadığı 74. katliam. IŞİD''in yaptığı bir katliam'''' sözlerini kullandı.

''''PEKER''İN İFŞASI TÜRKİYE''DEKİ SEYRİ DEĞİŞTİRİR''''

Sedat Peker''in şu ana kadar yapmış olduğu ifşaların içerisinde en önemlisinin SADAT ifşaları olduğunu kaydeden Hoş, ''''Peker''in bu açıkamaları Türkiye''nin önündeki dönemde seyrini değiştirecektir. Ve bir seçim olacaksa da bunda katkısı olacaktır'''' diye konuştu

İlgili Haberler