Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e geliş yıldönümü coşku ile kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e geliş yıldönümü coşku ile kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve ebedi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 88. yıldönümü kentte coşku içinde kutlandı.

Gaziantep'te Ata'nın gelişi nedeniyle coşkulu anma

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve edebi önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1933'te Gaziantep'e giriş yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e girişinin 88. yıldönümü nedeniyle kentte birçok etkinlik düzenlendi. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende; Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Onat Kutlar Tiyatro Solanu'nda devam eden törenlere, Vali Davut Gül, AKP Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ataturkun-gaziantepe-gelisinin-88inci-yil-donumu-kutlandi-8037-dhaphoto2.jpg

"GAZİANTEP GÜZEL ŞEHİR, GAZİANTEPLİLER VATANSEVER VE CESARETLİDİR" 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e gelerek Gaziantep’in kahramanlığını tüm dünyaya, bütün Türkiye’ye örnek olarak gösterdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

ataturkun-gaziantepe-gelisinin-88inci-yil-donumu-kutlandi-8037-dhaphoto3.jpg

"Atamız şehrimize geldiğinde şu anda Arkeoloji Müzesi yaptığımız balkona çıktı ve bir konuşma yaptı. Konuşmada söylediği cümleler o kadar önemli ki; 'Gaziantep güzel şehir. Gaziantepliler vatansever, çalışkan ve cesaretlidir, Gaziantep her şeyin en iyisine layıktır' dedi.

ataturkun-gaziantepe-gelisinin-88inci-yil-donumu-kutlandi-9338-dhaphoto5.jpg

Gaziantep için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi ve Gaziantep Lisesi'nin yapılma kararı o gün alındı. Bugün bu güzel günü kutlamak için bir aradayız. O günün heyecanını bütün yüreğimizle hissediyoruz." 

ataturkun-gaziantepe-gelisinin-88inci-yil-donumu-kutlandi-8037-dhaphoto4.jpg

Program, Atatürk'ün en sevdiği şarkıların ve koro tarafından seslendirilmesiyle sona erdi.