Gaziantep FK'ya Alman orta saha

Gaziantep FK'ya Alman orta saha
Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, son olarak Suudi Arabistan'da Al-Faisaly Harmah forması giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Alexander Merkel'i transfer ettiğini açıkladı.

Süper Lig ekibi Gaziantep, Alman orta saha oyuncusu Alexander Merkel''i renklerine bağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Suudi Arabistan''da Al-Faisaly Harmah forması giyen 29 yaşındaki futbolcunun bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına kadroya dahil edildiği belirtildi.

Oyuncunun kariyerine ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada, "Alexander Merkel''e ''Kulübümüze hoş geldin.'' diyor, armamız altında üstün başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ALEXANDER MERKEL KİMDİR?

22 Şubat 1992 yılında Kazakistan’ın Almaty şehrinde dünyaya gelen Merkel, futbola Stuttgart alt yapısında başladı. Alman asıllı Kazak futbolcu, 2009 yılında İtalya Ligi takımlarından AC Milan alt yapısına transfer oldu. Orta sahanın her mevkisinde forma giyebilen ve oyun tekniğinin yanı sıra fiziksel özellikleriyle de adından söz ettiren Merkel, daha sonra ise Genoa takımında forma giydi. Daha sonra ise Udinese, Watford, Bochum gibi üst düzey takımların formasını terleten Merkel, son olarak ise Faisaly kulübünde forma giyiyordu. Kariyerinde 239 resmi müsabakaya çıkan Merkel, bu karşılaşmalarda 14 gol atıp 20 kez de asist yapma başarısı gösterdi.