Gaziantep FK'ye Türkiye Kupası'nda turu getiren hamle! Aytunç Akın yazdı

Gaziantep FK'ye Türkiye Kupası'nda turu getiren hamle! Aytunç Akın yazdı
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK, Kasımpaşa'yı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti ve Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Erol Bulut'un 71.dakikada Maxim'i oyuna alması turu getirdi. Rumen oyuncu 80.dakikada galibiyet golünü attı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ligde son 5 maçını kazanmış Kasımpaşa ile son 5 maçın 3’ünü kazanmış Gaziantep FK karşı karşıya geldi.

Mücadele karşılıklı ataklarla ve hafif bir tempoda başladı. İki takım da tek maç eleme usulü oynanan maça temkinli başladı.

İlk tehlikeli atak Hajradinovic’ten geldi. Kaleyi merkezden gören yerden topla buluşan Boşnak oyuncu, şutunu çekti ama kaleci başarılı bir şekilde topu kornere çeldi.

Dakikalar 31’i gösterdiğinde kazanılan köşe vuruşunda Eysseric topun başına geçti. Eysseric, ön direğe sert bir orta yaptı ve ön direkte topa kafa vuran Mortadha Ben Ouanes meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

Golden sonra karşılıklı iki atak yaşandı ve maça iyice hareket geldi.

35.dakikada ise kırılma anı olabilecek bir pozisyon yaşandı. İki kişiden sıyrılarak kaleye doğru hareketlenen Fall’un vuruşunu kaleci ayaklarıyla çıkardı.

36.dakikada da Gaziantep tehlikeli geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Hamza Mendyl, sol çaprazdan kaleye şutunu çekti, kaleci Harun Tekin kurtardı.

38.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Antepli Vetrih’in kaleci Harun’un sağına doğru çektiği şutu Harun harika çıkardı.

Kasımpaşa golü bulmasına rağmen ilk yarıda Antep’ten daha olgun ataklar izledik.

42.dakikada Antep, Figueiredo ile beraberliği yakaladı. Kasımpaşa kalecisi Harun ile Uros Spajic’in çarpışması sonucunda topu önünde bulan Figueiredo, büyük hatayı iyi değerlendirdi ve topu ağlara yolladı. 1-1

İlk yarı bu skorla sona erdi..

Yoğun yağmur altında başlayan ikinci yarıya Kasımpaşa etkili başladı.

49.dakikada Kasımpaşa takımı Mamadou Fall ile gol fırsatını değerlendiremedi. Ceza sahası sağ iç çaprazında Mamadou Fall tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engellendi.

62.dakikada Gaziantep FK tehlikeli geldi. Muhammet Demir ceza sahası içi sol çaprazda Kasımpaşa savunmasını şık bir hareketle saf dışı bıraktı. Soluna çektiği topta şutunu çekti. Ertuğrul başarılı…

60-70 dakikaları arasında Gaziantep, Kasımpaşa kalesini adeta abluka altına aldı. Üst üste ataklar yapan Kırmızı Siyahlı ekip, bu baskıda skoru bulamadı.

75.dakikada yaşanan bir pozisyonda Gaziantep atağında topun çizgiyi geçip geçmediğini kontrol etmek için hakem Fırat Aydınus VAR’a gitti.

İncelenen pozisyonun ardından 79.dakikada hakem Aydınus penaltı noktasını gösterdi ve pozisyonun içindeki Kasımpaşalı Ben Ouanes elle oynama gerekçesiyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

80.dakikada kazanılan penaltının başına geçen Alexandru Maxim, topu ağlara yolladı.. 1-2

Karşılaşmanın geri kalanında gol çıkmadı ve maçı 2-1 kazanan Gaziantep FK, Türkiye Kupası''nda çeyrek finale yükseldi.

SON 16TURU''NA NASIL GELMİŞLERDİ?

Kupanın 4. turunda Başkent Üniversitesi Alanya Kestelspor''u 5-0 mağlup eden Kasımpaşa, 5. turda ise Kocaelispor''u 5-3 yenerek son 16 turuna adını yazdırmıştı.

Gaziantep FK ise Sakaryaspor''u 3-1''le geçtikten sonra 5. turda Bursaspor''la eşleşmiş, Gaziantep FK, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada yeşil-beyazlı rakibine penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak son 16 turuna yükselmişti.