Utanın. Gaziantep'te okullarda çocuklar paraları olmadığı için yarım simit alıyor. El kadar çocuklar yarım simide muhtaç kaldı

Utanın. Gaziantep'te okullarda çocuklar paraları olmadığı için yarım simit alıyor. El kadar çocuklar yarım simide muhtaç kaldı
CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan sosyal medya hesabından açıklama yaparak, okul kantinlerinde yarım simit satılmaya başlandığını duyurdu.

Dolar karşısında erimeye başlayan Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlenmelerin ardından vatandaşım alım gücü de düştü.

Unlu mamullere gelen zamla beraber seyyar simit satıcıları yarım simit uygulamasına geçmek zorunda kaldı. İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Fiyatlar diğer illerde de  2,5 / 3,5 TL arası değişiyor.  Artan yoksulluğun resmini bu kez CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan gözler önüne serdi.

Kalkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Gaziantep''teki bir okulda yarım simit satılmaya başlandığını belirtti.

Kalkan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Burası Gaziantep''teki bir okulun kantini. Yarım simit uygulaması maalesef başladı. Yakında ülkenin bir çok yerinde yarım ekmek uygulaması da başlar.”

Öte yandan bakkal dükkanı işleten bir esnaf tane ile bebek bezi satıldığını belirterek, yaşanan tabloyu da ortaya koymuştu. Vatandaşlar ise ucuz ekmek alabilmek için halk ekmek kuyruklarına giriyor. 

 

İlgili Haberler