Gedson Fernandes kimdir? Beşiktaş'ın yeni transferi Gedson hangi mevkiide oynuyor?

Gedson Fernandes kimdir? Beşiktaş'ın yeni transferi Gedson hangi mevkiide oynuyor?
Süper Lig takımlarından Beşiktaş daha öncesinde Galatasaray forması da giyen Portekizli yıldız oyuncu Gedson Fernandes ile resmen anlaştı. Siyah beyazlı taraftarlarda Gedson Fernandes kimdir sorusuna yanıt aradı.

Beşiktaş, Gedson Fernandes''i resmen kadrosuna kattığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Portekizli futbolcunun kartal işareti yaparak "Gelecek haftayı bekleyin" dediği videoyu Twitter hesabından paylaşan Beşiktaş, bu duyuruyu 19:05''te yaptı.

Gedson Fernandes Kimdir?

Gedson Fernandes 9 Ocak 1999''da dünyaya geldi. Orta Saha mevkisinde oynayan São Tomé ve Príncipe asıllı Portekizli futbolcu. Benfica''da forma giymektedir.São Tomé''de doğan Fernandes, kariyerine 2008 yılında Portekiz''de SC Frielas takımında başladı.

Bir yıl sonra SL Benfica''nın genç takımına transfer oldu ve 2017 yılında rezerv takıma yükseldi. Aynı yıl 11 Şubat''ta ilk profesyonel maçına Benfica B formasıyla ligde 4-2 yendikleri Desportivo das Aves karşısında çıktı.

2018-19 sezonunda Benfica''nın as takımına yükseldikten sonra Fernandes, ilk maçına 7 Ağustos 2018 tarihinde Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda evinde 1-0 yendikleri Fenerbahçe karşısında çıktı. Bir hafta sonra, deplasmandaki ikinci ayak maçında 26. dakikada 1-1''lik beraberliğin açılış golünü attı ve Benficanın play-off turuna yükselmesine katkıda bulundu.

Fernandes, 15 Ocak 2020 tarihinde 18 aylığına Premier League kulübü Tottenham Hotspur''a kiralandı. Premier League''deki ilk maçına 0-0 berabere kaldıkları Watford deplasmanında çıkarken, 80. dakikada oyuna dâhil oldu.

31 Ocak 2021 Pazar günü Galatasaray futbolcunun geçici transferini KAP''a duyurdu. 500 bin avro bedelle sezon sonuna kadar kiralanmıştı.

22 yaşındaki futbolcu Galatasaray ile olan sözleşmesinin bitmesiyle kulübü Benfica''ya geri döndü. Başarılı oyuncu, ara transfer döneminde Beşiktaş''la anlaştı.