Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan: Milli gelirden eritilen 4 bin dolarımız nerede?

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan: Milli gelirden eritilen 4 bin dolarımız nerede?
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Bırakın bu algı operasyonlarını. İktidarınız döneminizde vatandaştan aldığınız vergiler tam 17 kat arttı! 2013'de kişi başı milli gelir 12500 dolardı; şimdi 8500 dolar; Aradaki 4000 dolarımız nerede?" diye sordu.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, düzenlediği haftalık basın toplantısında partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı.
Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın açıklamalarından hareketle ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

Serkan Özcan yaptığı açıklamalarında, "Kral Çıplak" demeye hiçbirinin dili varmıyor. Çünkü sistem sadakat üzerine kurulu. Çünkü 3-5 maaşlı bürokrasi halinden memnun. Şimdi daha net anlaşılıyor mu Asgari ücreti, KYK bursunu, Milli Geliri kendi paran cinsinden kaç kat artırdığının hiçbir önemi olmadığını. Siz bırakın o hesapları da, vatandaş bugün elindeki parayla neler alabiliyor, ondan haber verin! Çalışan kesim ne yiyor ne içiyor, elektrik doğalgaz faturasını ödeyebiliyor mu? Siz ondan haber verin. Madem hesap bu şekilde Türk Lirası üzerinden yapılacak, bakın bakalım o dönemden bu yana vergiler kaç kat artmış? Ben söyleyeyim size, tam 17 kat! Bırakın bu algı operasyonlarını. 2013''de kişi başı gelir 12500 dolardı; şimdi 8500 dolar; Aradaki 4000 dolarımız nerede?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı''nın, Türk lirası üzerinden yaptığı karşılaştırmaların resmen, toplumu kandırmaya çalışan, yeni bir siyasi propaganda süreci olduğunu vurgulayan Özcan, "Amaç, Türk lirası üzerinden büyüklüklere vurgu yaparak, vatandaşta bir yanılsama oluşturmaya çalışmak. Neymiş; "Milli Gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat;  Asgari ücret ise 16 kat artmış." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler