Gelecek ve DEVA arasında ipleri geren açıklama

Gelecek ve DEVA arasında ipleri geren açıklama
DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın Davutoğlu ve Rus uçağının düşürülmesi açıklamasına Gelecek Partisi’nden cevap geldi.

Canlı yayındaki sözlere sosyal medyadan cevap verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Halk TV’de, 2015 yılında Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklamada bulundu. O dönem Başbakanlık görevinde bulunan Ahmet Davutoğlu, “Talimatı bizzat ben verdim” demişti.

Babacan canlı yayında “Rusya baya ciddi düşmandı o günlerde. Hatta o uçağı düşürme talimatını kim verdi onun yarışı oldu başbakan ve cumhurbaşkanı arasında. ‘Sen talimat verdin, ben talimat verdim'' diye. O gün uçağı düşürmekle kahramandık ya, onun sahibi.” ifadelerini kullandı.

“Uçağı düşürme talimatını kim verdi onun yarışı oldu” diyen Babacan’a Gelecek Partisi’nden cevap geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, sosyal medya hesabından “Sayın Babacan''ın Halk TV yayınında üzülerek dinlediğim ifadelerini iyi niyetimi koruyarak bilgi eksikliği olarak görüyor ve süreci bir kez daha anlatmak istiyorum” diyerek Babacan’ı sözlerine cevap verdi.

“Peki o gün ne yaşandı?” diyen Ün paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Akar Davutoğlu''nu aradı. ‘Rus uçağını düşürdük’ dedi. Davutoğlu''nun yanıtı şu oldu ‘Rus uçağı demeyin. ‘Biz düşürdük demeyin. Kimliği belirsiz bir uçak sınır ihlali nedeniyle düşürülmüştür’ deyin. Rusya da Türkiye de büyük devlettir. Biz aramızda bunu konuşalım"

Sema Silkin Ün, Davutoğlu’nun o dönem pilota sahip çıkmak için böyle bir çıkış yaptığını savundu.