Gençler neden evlenemiyor? Veli Ağbaba açıkladı

Gençler neden evlenemiyor? Veli Ağbaba açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gençler 30 yaşının üzerinde evleniyor veya evde kalıyor" açıklamasına yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, işsizlik verilerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlilikle ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, insanların aile kurabilmesi için öncelikle işinin olması gerektiğini söyledi.

Ağbaba, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 puan artışla, yüzde 25,3’ e yükselmesini AKP iktidarının 17 yılın sonunda gençlere verdiği tek şeyin işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlik olduğunu ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TAVSİYE

Türkiye’de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu ve gençlerin geleceği ve güvencesi olmadığını söyleyen Ağbaba tavsiyede bulundu; “Cumhurbaşkanına tavsiyemiz, TÜİK ‘in işsizlik verilerine dönüp bakmasıdır. Bu şekilde Cumhurbaşkanı gençlerin neden evlenemediğini herhalde anlayacaktır. Bakan’ın 2019 YEP hedefi tutmadı, geriye işsizlikten kaynaklı canına kıyan vatandaşlarımız kaldı.” dedi.

BERAT ALBAYRAK’IN İŞSİZLİK HEDEFİ YİNE TUTMADI

Bugün açıklanan yüzde 13,4’lük işsizlik oranı ile Berat Albayrak’ın işsizlik hedefinin yine tutmadığını belirten Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın bakan sunum yapıp burası çok önemli demeyi bırakmadığı sürece ülkede işsizlik sosyal bir sorun haline gelmeye devam edecektir. Türkiye bu oranlar ile dünya genelinde 104 ülke arasında işsizliğin en yüksek olduğu 10. OECD ülkeleri arasında ve Avrupa ülkeleri arasında ise 3. ülke olmuştur. Bütün gelişmiş ülkeler istikrarlı bir şekilde işsizliği düşürürken, ülkemizde işsizlik istikrarlı bir şekilde artmaya ne yazık ki devam etmektedir.”