Genco Erkal'a beraat

Genco Erkal'a beraat
Ünlü tiyatro sanatçı Genco Erkal, Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyordu. Erkal bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Erkal'ın beraatine karar verdi.

GazeteDurvar''ın yazarı Ferhat Yaşar''ın haberine göre; tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması başladı. Erkal, İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya avukatları ile geldi.

Mütalaa sonrasında savunma yapan Genco Erkal, “Sevindirici bir durum. Sayın Cumhurbaşkanı çobanlığı değerli bir unsur görerek ‘ben de bir çobanım’ diyor. Bunun neresinde hakaret olabilir. Kendisi de bunu kabul ediyor” dedi.

SAVCI, ERKAL''IN BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı, Genco Erkal’ın, Cumhurbaşkanının diploması, Erdoğan’ım kaç çocuk yapılacağına karışması, Ayder Yaylası''ndaki yapılaşma girişimine karşı olması ve Türk usulü başkanlık sistemini eleştirmesine ilişkin yaptığı açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek beraatini istedi. Mahkeme, Genco Erkal''ın beraatine karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Erkal, “Mutluyuz” dedi.

''CUMHURBAŞKANINA HAKARET DAVAM DEVAM EDİYOR''

Genco Erkal, dün davaya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

“14 Nisan Perşembe günü saat 14:00’te Cumhurbaşkanına hakaret davam devam ediyor. Suçum,

1-Cumhurbaşkanının diplomasını sorgulamak.
2-Kaç çocuk yapılacağına karışmasın demek.
3-Ayder Yaylasındaki yapılaşma girişimine karşı çıkmak.
4-Türk usulü başkanlık sistemini eleştirmek.”

Piyanist Fazıl Say ise Erkal''ın 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına tepki göstererek,  “Genco Erkal Türk tiyatrosunun en değerli en büyük ustalarından biri. Şu vahim duruma bakın. Genco Erkal’ı rahat bırakın” yazdı. 

NE OLMUŞTU?

2016 yılında ihbar e-postasıyla başlatılan soruşturmada, Ayder Yaylası’nın betonlaşmasına tepki gösteren bir tweeti ile Cumhurbaşkanı’nın diplomasını sorgulayan ve başkanlık sistemini eleştiren 2016 yılına ait 2 adet sosyal medya paylaşımı sebebiyle usta tiyatro sanatçısı Erkal hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla iddianame düzenlenmişti. Usta sanatçı cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 

İlgili Haberler