Ayder Yaylası yoluna çığ düştü Ayder Yaylası yolunda düşen çığ nedeniyle 1 saat trafiğe kapanan yol, karayolları ekiplerinin çalışması ile açıldı.
Ayder Yaylası’nda kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Turistlerin yüzü güldü Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda son yağan karla birlikte kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Vatandaşlar karı görmek için Ayder Yaylasına akın etti. Kış turizmi için gelen turistler manzara karşısında yüzü güldü.
AKP'li Mücahit Birinci Arap turistlere isyan etti AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından Rize’deki Arap turistlere isyan etti. Özellikle çevre temizliği konusuna değinen Birinci’nin ifadeleri sonrasında sosyal medyada “Dünya tersine mi döndü?” sorusu soruldu.
Ayder Yaylası internette gördüğü gibi çıkmayınca hayal kırıklığına uğradı Bir sosyal medya kullanıcısı heyecanla gittiği Ayder Yaylası'nın hayal ettiği gibi çıkmaması üzerine hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.
Erdoğan Ayder Yaylası'nda. 'Kirlettik rezil ettik' demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017’de “Kirlettik, rezil ettik” dediği Ayder Yaylası’na gitti. Gezintiden fotoğraflar geldi.
‘Seni aldırırım’ diyen hâkime vatandaştan ders Rize Ayder Yaylası’nda imar planı ile ilgili bilirkişi keşfine katılan hâkime vatandaştan ders gibi yanıt geldi. Vatandaş, ‘seni aldırırım’ diyerek tehdit eden hâkime Biz halkız, bize şov yapıyorsunuz diyemezsiniz biz davacıyız, halkız” şeklinde yanıt verdi.
Ayder Yaylası davasında bilirkişi keşfi tamamlandı. Hakimle vatandaşlar arasında 'seni aldırırım' tartışması Rize Ayder Yaylası'nda bazı alanların turizm için imara açılmasına karşı vatandaşların açtığı davalar için bilirkişi keşfi yapıldı. Keşif sırasında görevli hakim ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.
Rize'de kamyonlarla kar sevkiyatı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda yeterli kar olmayınca, 15. Ayder Kar Festivali için kamyonlarla kar taşınıyor.
Ayder Yaylası'nda yıkım başladı Erdoğan'ın imzasıyla Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edilen Ayder Yaylası'nda kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.
Ayder Yaylası’nda karda mahsur kalan çift kurtarıldı Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda etkili karda otomobilde mahsur kalan çift, AFAD ve jandarma ekiplerince kurtarıldı.
Bunu yapanda hiç mi vicdan yok? Ayder Yaylası bu hale getirildikten sonra Bakan Kurum 'Yaptık ama niye yaptık' diye açıklama yaptı Kentsel dönüşüme giren Türkiye’nin göz bebeği, Rize’nin doğa harikası Ayder Yaylası’nın son hali medyada patlayınca Bakan Kurum açıklama yapmak zorunda kaldı.
"Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'na ilişkin, "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadelerini kullandı.
Ayder Yaylası'nın son halini görünce yüreğiniz sızlayacak. Karadeniz'in cennetiydi Kentsel dönüşüme giren doğa harikası Ayder Yaylası’nın son hali gündem oldu.
Ayder Yaylası’nın doğal sit koruma statüsü değişti AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Ayder Yaylası'nın doğal sit koruma statüsü yeniden belirlendi.
Genco Erkal'a beraat Ünlü tiyatro sanatçı Genco Erkal, Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanıyordu. Erkal bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Erkal'ın beraatine karar verdi.
Ayder Yaylası'nda korku dolu anlar Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda çığ düşme anının, cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Kaçkar Dağları'nda ''heliski'' heyecanı sürüyor Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen "heliski" tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor.
Ayder Yaylası'nda yılbaşı yoğunluğu Yılbaşını fırsat bilenler soluğu Ayder Yaylası'nda aldı. 1350 rakımlı yayladaki konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Tilkilere fısıldayan adamın kahkahalara boğan videosu: Mıhlama yapayım mı size Rizeli vatandaşın beslediği tilkilerle arasında geçen diyalog izleyenleri kahkahaya boğdu. Tilkilerin çağırınca geldiğini ifade eden vatandaş, masalara çıkan tilkilere “Mıhlama yapayım mı size, çay mı içersiniz kahve mi?" diye seslendi.
Burası ne Ege ne Akdeniz Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Rize'nin ünlü Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Korona virüs salgınında normalleşme süreciyle birlikte yaylada otel, pansiyon ve bungolav evlerde yer kalmadı.
Ayder Yayla'sında dağın içine görünmez otopark. Rize'de ilginç proje Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark yapılıyor. Otoparkın %15'i tamamlanırken, proje sonunda otoparkın dışarıdan görülmeyeceği belirtildi. Projede sağlanacak başarının birçok yaylaya örnek olacağını belirten Vali Kemal Çeber, “Ayder’i olması gerektiği hale getirebileceğimiz kadar getireceğiz” dedi.
Karadeniz'in incisi Ayder beyaza büründü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na mevsimin ilk karı yağdı.
Ayder Yaylası'nda heyelan! Tatilciler mahsur kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu RİZE'de, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki yolda, sağanak sonrası heyelan meydana geldi. Ayder Yaylası'na ulaşımın sağlandığı yol kapanınca uzun araç kuyrukları oluştu. Yolun temizlenmesi için iş makineleriyle çalışma başlatılırken, yayladan dönüşe geçen tatilciler, alternatif yola yönlendirildi. Çayırdüzü köyünde çay toplayanlar ise bahçede mahsur kaldı.
Erdoğan ‘Biz kirlettik’ demişti: Ayder Yaylasına otel yapılacak Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlayacak. Yaylada bulunan salıncaklar ‘bölgenin doğasına uygun olmadığı için’ kaldırılırken, otopark ve otel inşaatı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada “Ayder’i biz kirlettik” demişti.
Erdoğan'ın 'rezil ettik' dediği Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" sözleriyle gündeme gelen Rize'nin Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi başlıyor.
Ayder Yaylası için yeni imar planı Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası için yeni bir imar planı düzenlendi. Yeni plan ile birlikte bölgede yatay mimariye geçilerek aşırı betonlaşma önlenecek.