Gerçeği bu sözlerle anlattı, çaresizce gözlerime baktı. İşte o bakışların nedeni

Gerçeği bu sözlerle anlattı, çaresizce gözlerime baktı. İşte o bakışların nedeni
Düzce Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, korona virüs ile mücadelede yaşadıklarını anlattı. Balbay, yoğun bakımda tedavi edilen hastaların nefes almak için çaresiz bakışlarına şahitlik ettiklerini söyledi.

Balbay, yoğun bakımda yatan hastaların en büyük sorunlarının nefes alamamak olduğunu, ünitede hayata tutunmaya çalışan birçok kişinin çektiği acıyı unutamadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Göğüs hastalıkları uzmanları olarak 'Hayat nefesle başlar, nefesle son bulur' sloganımız vardır. Bilinmesi gerekir ki yoğun bakımda bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın temel sorunu nefes alamamak. Öyle ki buna 'hava açlığı' diyebiliriz.

Her gün rahatlıkla farkında olmadan aldıkları o nefesin değerini o anda anlamaya başlıyorlar. O hastaların nefes alamadıklarında çaresizliklerini, daha önce farkında olmadan aldıkları o nefesin kıymetini bilmeye başladıklarını gördük. Bir nefes için çaresizce gözlerimizin içine bakan hastalarımızı gördük."